Albulescu, Mircea
4 octombrie 1934, București
8 aprilie 2016, București
actor
Maestru al compoziției scenice și înzestrat cu vitalitate și cu un farmec inconfundabil, Mircea Albulescu a făcut parte din „generația de aur” a teatrului românesc, recunoscut ca un actor distins, carismatic a cărui expresivitate nuanțatoarea în crearea personajului s-a impus în toate formele artei actorului pe care le-a cultivat.
S-a născut la 4 octombrie 1934 în cadrul unei familii caracterizată de multiculturalitate, în care tatăl său, Vasile Albulescu, era român și ortodox, iar mama sa, Olga Tempinsky, era de etnie maghiară și practicantă a religiei catolice. A fost botezat Iorgu Constantin, însă în timpul copilăriei timpurii, mama sa i-a conferit numele de Mircea care a devenit ulterior prenumele său utilizat în viața cotidiană, dar și în cea profesională.
În anul 1948, deși elev al Școlii Medii Tehnice de Arhitectură în anul I, Mircea Albulescu alege teatrul datorită unei iubiri adolescentine. „Iubeam o fată, Simona. Fata aia se ducea la Ateneul Popular «Ana Ipătescu», cum erau numite pe atunci Casele de Cultură. M-am dus după ea. M-au încercat la cor. M-au pus să dansez, dar aveam picioarele cam legate. Ce era să fac? Să mă dea afară, s-o pierd pe Simona? Dumnezeu m-a ajutat. Era acolo o doamnă, Dinu, instructor de teatru, pensionară de la Teatrul Național, care mi-a spus: «Măi băiete, ia vino tu încoace!» Am intrat, la îndemnul dumneaei, în echipa de teatru. Acesta a fost momentul în care m-am legat de teatru pe viață”[1].
În anul 1950, în calitate de figurant al Teatrului Național București, Mircea Albulescu a pătruns în lumea teatrului. Deși tentat să abandoneze arhitectura, la îndemnul lui Nicolae Bălțățeanu finalizează studiile la Școala Medie Tehnică de Arhitectură în anul 1952, obținând calificarea de conductor arhitect. Astfel, după absolvire, este admis la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București la clasa profesoarei Aura Buzescu, unde va fi coleg cu Amza Pellea, Victor Rebengiuc, Gheorghe Cozorici, Draga Olteanu Matei ș.a.
Aflat sub influența „B-ului” („«B»-ul a avut o influență foarte mare în viața mea. Aura Buzescu, prima mea profesoară, doamna Bulandra, prima mea directoare, după care apare al treilea «B» […] Beligan”[2]), după terminarea studiilor la Institut, Aura Buzescu[3] îi propune să se alăture echipei Teatrul Național pentru a juca împreună, dar circumstanțele îl duc în cele din urmă la doamna Bulandra[4]. Deși nu participă oficial la procesul de selecție pentru angajare, ci merge doar pentru a-și sprijini colegii, Lucia Sturdza Bulandra îl observă și îl angajează imediat la Teatrul Municipal. Nu urcă direct pe scenă, deoarece angajarea se suprapune cu întâiul său rol principal în cinematografie, Adam Jora în Pasărea furtunii, film regizat de Dinu Negreanu.
În anul 1959 joacă rolul lui Happy Loman în Moartea unui comis voiajor, alături de Jules Cazaban, Clody Bertola, Victor Rebengiuc, Dorin Dron, Ion Manta, Lucia Cristian. Având inițial o vorbire scenică pripită, la vizionarea spectacolului Lucia Sturdza-Bulandra tușea ostentativ în sală în speranța că Mircea Albulescu se va redresa, corectându-și interpretarea. Jules Cazaban, însă, îl oprește șoptindu-i „Fii bun, ia-o mai ușor, că nu mă simt așa bine și nu vreau să bage de seamă Comisia”[5]. Cu privire la vorbirea sa precipitată i-a atras atenția și Gheorghe Storin, care a văzut în el potențialul și talentul colosal. Înzestrat parcă cu clarviziune, maestrul Storin îi spune după o repetiție „dacă lași pripeala asta din vorbire, care te face să bolovănești replicile, să le spui ăstora să-ți dea să joci Danton”[6], ceea ce s-a și întâmplat șaptesprezece ani mai târziu pe scena Teatrului Național.
La Teatrul Municipal, Albulescu a jucat în douăzeci și șase de spectacole în zece ani, aici încredințându-i-se întâiul rol de compoziție, Schmitz în Biedermann și incendiatorii de Max Frisch, în regia lui Lucian Pintilie, despre care Ana Maria Narti notează: „Albulescu este fioros ca înfățișare, alunecarea lui continuă pe bicicletă are o ciudată măreție […] Mircea Albulescu și Octavian Cotescu au realizat individualități noi, pe care le urmărim nu numai cu plăcerea de a descifra sensurile desenate cu rară finețe, ci savurând gesturi de un adevăr copios (Schmitz răsturnând în ziarul întins pe genunchi gustarea elegant prezentată de subretă) și cu încântarea de a descoperi personajele mereu din alt unghi. […] Albulescu este poate actorul care a dus cel mai departe modul preconizat de regizor. Există mult curaj artistic în alternanța de contraste pe care el își construiește rolul, fără teama de a folosi mijloace foarte brutale în evocarea grosolăniei personajului, dar cu deplin simț al măsurii și cu o autodisciplină strictă. Este primul rol în care acest actor ajunge la o creație «rotundă», finisată. I se datoresc câteva dintre cele mai bune scene ale spectacolului; așezarea acestui portret viguros, dens, alături de cele două palide umbre ale stăpânilor casei, dă naștere la efecte neașteptate, pline de sevă (așa este, de pildă, scena în care Schmitz o înduioșează pe Babette cu urletele sale de fiară)”[7].
În anul 1967 este invitat de actorul și directorul Teatrului de Comedie, Radu Beligan[8], în colectivul artistic al instituție pe care o conducea pentru a face parte din distribuția spectacolului Troilus și Cresida de William Shakespeare în regia lui David Esrig: „A fost primul spectacol care a colindat toată lumea”[9]. Mircea Albulescu rămâne actor al Teatrului de Comedie timp de zece ani, unde va juca în spectacole puse în scenă de regizori ca Moni Ghelerter, Lucian Giurchescu, Dinu Cernescu, avându-i colegi de distribuție pe Gheorghe Dinică, Sanda Toma, Marin Moraru, Stela Popescu, Iurie Darie, Dem Rădulescu, Amza Pellea.
Relocarea sa la Teatrul de Comedie a coincis cu inițiativa lui Sergiu Nicolaescu de a realiza filmul Dacii, al cărui producător era Henry Deutschmeister și care a adus în România pentru rolurile principale pe Marie-José Nat și Pierre Brice. După una dintre reprezentațiile spectacolului Troilus și Cresida, în care Mircea Albulescu interpreta rolul lui Achile și la care au participat și actorii francezi, Marie-José Nat i-a spus producătorului „Achile acesta să nu lipsească din film”[10]. Chiar dacă, după Pasărea furtunii, un tovarăș influent al cărui nume Albulescu nu a vrut să-l pronunțe[11] i-a interzis să mai facă filme, iar Albulescu stă departe de industria cinematografică timp de zece ani, revine pe platou ca parte din distribuția filmului Dacii unde va juca rolul Oluper, iar numele său va fi strâns legat de filmele lui Sergiu Nicolaescu din prima perioadă a carierei sale regizorale.
După mutarea lui Radu Beligan de la conducerea Teatrului de Comedie la Teatrul Național, Mircea Albulescu este chemat în distribuția unui spectacol monumental, pus în scenă de Horea Popescu la jumătate de secol după ce fusese scris: Danton de Camil Petrescu. Previziunea lui Gheorghe Storin cu privire la Mircea Albulescu se adeverește, iar Danton devine personajul de suflet a lui Mircea Albulescu. Despre jocul său actoricesc, Dinu Săraru scria „Mircea Albulescu – în Danton – o creație unică, ilustrând dezlănțuirea unui talent unic.”[12] „Mircea Albulescu – în Danton – un moment de referință în teatrul românesc modern. Suntem într-adevăr datori să aplaudăm fără rezerve această performanță şi să nu ne zgârcim la elogii pentru că, așa cum se va vedea în timp, creația tânărului, totuși, actor va fi greu de egalat vreodată.”[13] „Ce mare bucurie pentru un cronicar să poată constata, alături de exigentul public care aplaudă copleșit la final, că teatrul românesc are azi actori atât de dăruiți şi că acest teatru are astfel șansa de a înscrie o epocă de aur!”[14].
După spectacolul Danton, care a avut premiera în 1974, Mircea Albulescu rămâne actor al Naționalului bucureștean, iar itinerariul său profesional ia avânt. În anul 1985 își începe cariera didactică la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București unde va fi profesor pentru generații viitoare de actori. Printre studenții săi se numără Adrian Titieni, Natașa Raab, Florin Piersic jr., Elvira Deatcu, Gabriela Codrea, Zoltán Lovas, Dan Bordeianu, Dragoș Bucur. Despre relația sa cu studenții, Albulescu miza pe colaborare: „«Poți să mă îngenunchezi, tinere student? Îngenunchează-mă. Rupe-mă. Fă să iau notițe după tine. Dacă nu, iei tu notițe după mine.» Iar acest sens de colaborare trebuie să mărturisesc acum că s-a schimbat de destule ori. Nu puține au fost împrejurările în care eu a trebuit să iau notițe. Pentru că curățenia lor, din punct de vedere al meseriei, m-a făcut să mă întorc cu un an, cu 10, cu 20, cu 30, cu 50 de ani la ce am sperat atunci, când m-am apucat şi am visat să mă fac actor.”[15].
În anul 2002 și-a finalizat teza de doctorat intitulată Despre teatru… și teatru radiofonic, având-o coordonator științific pe Ileana Berlogea. Actorul Naționalului bucureștean a manifestat un respect considerabil teatrului radiofonic, despre care afirma că este „cea mai prodigioasă dintre activitățile mele artistice”[16]. Mircea Albulescu a scris istorie cu peste 300 de roluri înregistrate, vocea sa devenind un standard și un punct de referință al genului.
Având și un fin talent literar și publicistic, Mircea Albulescu a lansat nouă volume de beletristică, a scris articole în Teatrul, Cinema, România liberă, Libertatea, Actualitatea, Cronica română, dar a realizat și emisiuni de televiziune și radio. Ca recunoaștere pentru activitatea sa, a fost distins cu Ordinul național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii, de Ziua Națională a României” (2000), cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer (2001), cu Premiul Național pentru întreaga activitate artistică, acordat de Ministerul Culturii și Cultelor (2003), Premiul Academiei Române pentru cei 50 de ani de „creație interpretativă în arta teatrală și cinematografică” (2004), Premiul UNITER pentru întreaga activitate (2005), Premiul „Aristizza Romanescu” pentru artele spectacolului acordat de Academia Română (2006), Premiul de excelență al TIFF (2009), Premiul de excelență la Festivalul Comediei Românești (2010), Titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București (2010), Premiul de excelență Radio România Cultural (2015) și o stea pe Aleea Celebrităților din București.
Astfel, când spunem Mircea Albulescu spunem actor, profesor, doctor în arte, poet, prozator, publicist a cărui creație transcende timpul. Prin moștenirea pe care a lăsat-o generațiilor următoare, Mircea Albulescu devine „semn important în existența culturală, spirituală a României”[17].
Cosmin Petruț
Iulie 2023
Identificator obiect digital: https://doi.org/10.47383/DMTR.04.16
Note:
[1] Pușa Roth, Poezie de teatru. Pușa Roth în dialog cu Mircea Albulescu, cuvânt înainte, biografie artistică și postfață de Costin Tuchilă, Iași, Editura Ars Longa, Colecția Summa cum laude, 2008, p. 15.
[2] Adrian Titieni, „Întâlnirile UNATC. Mircea Albulescu și arta dăruirii totale” în Concept, vol. 9-10, nr. 2/2014 și 1/2015, UNATC Press, 2015, p. 13.
[3] [n. a.] primul „B”.
[4] [n. a.] al doilea „B”.
[5] Pușa Roth, Op. cit., p. 19.
[6] Ibidem, p. 18.
[7] Ana Maria Narti, „De la ironia crudă la seninătate lirică” în Teatrul nr. 7, (anul IX), iulie 1964, pp. 83-84.
[8] [n. a.] al treilea „B”.
[9] Cristian Radu Nema, „Interviu cu Mircea Albulescu” în Concept vol. 15-16, nr. 2/2017 și 1/2018, p. UNATC Press, 2018, p. 3.
[10] Pușa Roth, Op. cit., p. 17.
[11] Cf. Cristian Radu Nema, Art. cit., p. 4.
[12] Mircea Albulescu, Duelul sau Jurnalul actorului care l-a interpretat pe Danton, Fundația Națională „Niște țărani”, București, 2011 apud. Concept vol. 9-10, nr. 2/2014 și 1/2015, UNATC Press, 2015, p. 21.
[13] Ibidem.
[14] Ibidem.
[15] Cristian Radu Nema, Art. cit., p. 2.
[16] Ioana Diaconu, „Mircea Albulescu către românii de peste hotare: «Nu vă schilodiți sufletul»”, Ziare.Com, 08 martie 2011, disponibil la URL: https://ziare.com/cultura/stiri-cultura/mircea-albulescu-catre-romanii-de-peste-hotare-nu-va-schiloditi-sufletul-interviu-ziare-com-1080271, data accesării: 22 iunie 2023.
[17] „Alexa Visarion apud. „Portret – Mircea Albulescu, realizator: Daniela Ciolan TVR, 2017. TVR, „In memoriam Mircea Albulescu (Casa de Producţie TVR)”, Youtube. YouTube, LLC, 28 feb. 2022, disponibil la URL: https://www.youtube.com/watch?v=0uh00tR5LEI, data accesării: 22 iunie 2023.
Roluri în teatru
- Vocea în Revizorul de Nikolai Vasilievici Gogol, în regia lui Felix Alexa. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 06.10.2013
- Maurizio în Bădăranii de Carlo Goldoni, în regia lui Dan Tudor. Teatrul Tineretului „Metropolis” București, 08.04.2013
- Profesorul în Vizita bătrânei doamne de Friedrich Dürrenmatt, în regia lui Alexander Morfov. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 03.12.2011
- Firs în Livada de vișini de Anton Pavlovici Cehov, în regia lui Felix Alexa. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 13.05.2010
- Socrate în Comedia norilor după Aristofan, în regia lui Dan Tudor. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 10.05.2009
- Boian în Molto, gran’ impressione de Romulus Vulpescu, în regia lui Dan Tudor. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 09.01.2009
- Mitică în Eseuri despre banalitatea răului după texte de Brigitte Schwaiger, Belu Zilber, Vladimir Sorokin și Mihai Măniuțiu, în regia lui Mihai Măniuțiu. Teatrul Tineretului „Metropolis” București, 02.11.2007
- Papură Vodă în Sânziana și Pepelea după Vasile Alecsandri, în regia lui Dan Tudor. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 22.10.2006
- Generalul în A patra soră de Janusz Glowacki, în regia lui Alexandru Colpacci. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 27.01.2006
- Semionov în Gândirea de Leonid Andreev, în regia lui Felix Alexa. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 29.10.2005
- Regele George al III – lea în Nebunia regelui George de Alan Bennet, în regia lui Petre Bokor. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 26,27.06.2004
- Contele Karenin în Anna Karenina de Helen Edmundson după romanul lui Lev Tolstoi, regia Alice Barb. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 08.10.2003
- Grigore Bucșan în Ultima oră de Mihail Sebastian, în regia Ancăi Ovanez Doroșenco. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 13.05.2003
- Generalul în Legenda ultimului împărat de Valentin Nicolau, regia Alice Barb. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 10.10.2002
- Colonelul Zwygart în Ambasadorul de Thomas Hürlimann, în regia Theodorei Herghelegiu. Teatrul „Act” București, 26.03.2002
- Andrew în Scrisori de dragoste de Albert Ramsdell Gurney, în regia lui Mircea Cornișteanu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 04.10.2001
- Serghei Dimitrievici Abrezkov în Cadavrul viu de Lev Tolstoi, în regia lui Gelu Colceag. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 31.01.2001
- Josey în Frații de Sebastian Barry, în regia lui Alexandru Dabija. Teatrul „Odeon” București, 07.10.2000
- Tache Farfuridi în O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale, în regia lui Alexandru Tocilescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 18.09.1999
- Luca Arbore în Viforul de Barbu Ștefănescu Delavrancea, în regia lui Alexandru Darie. Teatrul „Nottara” București, 09.11.1998
- Bernardo în Numele trandafirului după Umberto Eco, în regia lui Grigore Gonța. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 08.11.1998
- Satin în Azilul de noapte de Maxim Gorki, în regia lui Ion Cojar. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 05.03.1998
- Billy Rice în Cabotinul de John Osborne, regia Alice Barb. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 11.10.1997
- Kiss în Unde-i revolverul? de Gábor Görgey, în regia lui Mircea Cornișteanu. Teatrul „Nottara” București, 29.03.1997
- Wilhelm Furtwängler în De partea cui ești? de Ronald Harwood, în regia lui Radu Beligan. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 20.03.1997
- Rol în Și toată pământeana ta risipă de Marin Sorescu, în regia lui George Motoi. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 16.02.1997
- Andrew Ladd în Scrisori de dragoste de Albert Ramsdell Gurney, în regia lui Mircea Cornișteanu. Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov, 03.09.1996
- Luka Laban în Profesionistul de Dušan Kovacěvić, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 11.11.1995
- Miron în De Crăciun, după revoluție de Virgil Tănase, în regia lui Virgil Tănase. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 30.11.1994
- Regele ondinelor în Ondine de Jean Giraudoux, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 08.10.1994
- Evgheni Sergheevici Dorn în Pescărușul de Anton Pavlovici Cehov, în regia Cătălinei Buzoianu. Teatrul Mic București, 07.10.1993
- Sir în Cabinierul de Ronald Harwood, în regia lui Ion Cojar. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 29.05.1991
- John Arscott, Harry Brewer în Cine are nevoie de teatru? de Timberlake Wertenbaker, în regia lui Andrei Șerban. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 07.10.1990
- Nicolas d’Eu în Victimele datoriei de Eugène Ionesco, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, 05.05.1990
- Voce în Ceata lui Țăndărică de Daniel Tei, în regia lui Liviu Berehoi. Teatrul de Animație „Țăndărică” București, 1990
- Ilie Cândrea în Capcana de Platon Pardău, în regia Ancăi Ovanez Doroșenco. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 28.11.1989
- Ioachim Ciungul în Moștenirea de Titus Popovici, regia Mihai Manolescu și Horea Popescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 12.04.1989
- Serghei Jeleznov în Vassa Jeleznova de Maxim Gorki, în regia lui Ion Cojar. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 28.12.1988
- Evens în Marea de Edward Bond, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 23.10.1987
- Altul în Farul și Domnul Valentino de Đorđe Lebović, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 27.09.1987
- Interpret în Anotimpul discret după Ștefan Augustin Doinaș, în regia lui Sergiu Savin. Teatrul de Stat Oradea (azi, Teatrul „Regina Maria” Oradea – Trupa „Iosif Vulcan), 30.05.1987
- Șerban Șinești în Jocul ielelor de Camil Petrescu, în regia Sandei Manu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 15.01.1986
- Ciubăr Vodă în Despot Vodă de Vasile Alecsandri, în regia Ancăi Ovanez Doroșenco. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 17.12.1983
- Vrabie Venceslas în Un fluture pe lampă de Paul Everac, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 26.12.1982
- Agamemnon în Ifigenia de Mircea Eliade, în regia lui Ion Cojar. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 13.01.1982
- Interpret în Poeții și pacea după mai mulți autori, în regia lui Mihai Berechet. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 28.12.1981
- Recitator în Lumina de primăvară după mai mulți autori, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 24.04.1981
- Raoul în Cavoul de familie de Pierre Chesnot, în regia Sandei Manu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 27.06.1980
- Nil în Echipa de zgomote de Fănuș Neagu, în regia lui Alexa Visarion. Teatrul Muncitoresc „C.F.R.” Giulești (azi, Teatrul „Odeon” București), 28.05.1980
- Recitator în Inscripție pe piatra de hotar după mai mulți autori, în regia Sandei Manu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 24.04.1980
- Turcul în A treia țeapă de Marin Sorescu, în regia Sandei Manu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 15.06.1979
- Tulio în Generoasa fundație de Antonio Buerro Valejo, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 16.09.1978
- Mailat în Patima fără sfârșit de Horia Lovinescu, în regia lui George Rafael. Teatrul „Nottara” București, 27.02.1977
- Lord Hastings în Richard al III – lea de William Shakespeare, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 29.05.1976
- Interpret în Sir și Elixir de Dumitru M. Ion, în regia lui Ștefan Lenkisch. Teatrul de Animație „Țăndărică” București, 17.03.1975
- Danton în Danton de Camil Petrescu, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 06.01.1975
- Buffalo Bill în Buffalo Bill și indienii de Arthur Lee Kopit, în regia lui Lucian Giurchescu. Teatrul de Comedie București, 09.03.1973
- Dincă în Simfonie pentru destinul meu de Nelu Ionescu, în regia lui Ion Cojar. Teatrul Mic București, 07.05.1972
- Bucătarul în Mutter courage de Bertolt Brecht, în regia lui Lucian Giurchescu. Teatrul de Comedie București, 07.04.1972
- Lingurio în Mandragora de Niccolo Machiavelli, în regia lui Dinu Cernescu. Teatrul de Comedie București, 21.01.1970
- Mircea în Hora de A. Ionescu, în regia lui D. D. Neleanu. Teatrul Mic București, 1969
- Uria Schaley în Dispariția lui Galy Gay de Bertolt Brecht, în regia lui Lucian Giurchescu. Teatrul de Comedie București, 21.11.1969
- Basarab în Croitorii cei mari din Valahia de Alexandru Popescu, în regia lui Lucian Giurchescu. Teatrul de Comedie București, 19.03.1969
- Nicolas d’Eu în Victimele datoriei de Eugène Ionesco, în regia lui Crin Teodorescu. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 11.12.1968
- Dacian în Capul de rățoi de George Ciprian, în regia lui David Esrig. Teatrul de Comedie București, 27.04.1966
- Horațiu în Șeful sectorului suflete de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter. Teatrul de Comedie București, 1965
- Achile în Trolius și Cresida de William Shakespeare, în regia lui David Esrig. Teatrul de Comedie București, 20.03.1965
- Mc Carthy în Clipe de viață de William Saroyan, în regia lui Liviu Ciulei. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 28.12.1964
- Schmitz în Biedermann și incendiatorii de Max Frisch, în regia lui Lucian Pintilie. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 22.05.1964
- Egist în Orestia de Eschil, în regia lui Val Mugur. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 24.01.1964
- Baltazar în Comedia erorilor de William Shakespeare, în regia lui Lucian Giurcescu. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 03.07.1963
- Horațiu în O singură viață de Ionel Hristea, în regia lui Lucian Pintilie. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 05.12.1962
- Remus Mălureanu în Costache și viața interioară de Paul Everac, în regia lui Ion Olteanu. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 22.04.1962
- Pilotul secund în Al patrulea de Konstantin Simonov, în regia lui Dinu Negranu. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 16.11.1961
- Vladimir în Cred în tine de Vadim Korostilov, în regia lui George Carabin. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 06.11.1961
- Walter în Un strugure în soare de Lorraine Hansberry, în regia lui Lucian Pintilie. Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București, 18.01.1961
- Bocu în Întoarcerea de Mihai Beniuc, în regia lui Ion Olteanu. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 27.11.1960
- Prefectul în Mamouret de Jean Sarment, în regia lui George Teodorescu. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 23.01.1960
- Egorov în Pâine și trandafiri de Afanasi Salinski, în regia lui George Teodorescu. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 20.12.1959
- Mihai Roznovanu în Dacă vei fi întrebat de Dorel Dorian, în regia lui Dinu Negreanu. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 20.08.1959
- Happy Loman în Moartea unui comis voiajor de Arthur Miller, în regia lui Dinu Negreanu. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 04.04.1959
- Luc în Dansatoarea, gangsterul și necunoscutul de Victor Bârlădeanu, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 15.10.1958
- Lopahin în Livada de vișini de Anton Pavlovici Cehov, în regia Mariettei Sadova. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 28.06.1958
- Călăul în Sfânta Ioana de George Bernard Shaw, în regia lui Liviu Ciulei. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 23.05.1958
- Antonio în A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, în regia lui Ion Șahighian. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 12.03.1958
- Toma în Ce fel de om ești tu? de Ana Novac, în regia lui George Teodorescu. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 24.12.1957
- Alexei în Tragedia optimistă de Vsevolod Visnevski, în regia lui Gheorghe Jora. Teatrul Armatei București (azi, Teatrul „Nottara” București), 02.11.1957
- Jene Seremet în Căsuța de la marginea orașului de Aleksei Nicolaevici Arbuzor, în regia lui Paul Sava. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 28.05.1957
- File în Omul care aduce ploaia de Richard Nash, în regia lui Liviu Ciulei. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 24.03.1957
- Salvatorul de la Alma în Nebuna din Chaillot de Jean Giraudoux, în regia lui W. Siegfried. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 21.04.1957
- Electricianul în Hanul de la răscruce de Horia Lovinescu, în regia lui W. Siegfried. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 08.02.1957
- Ionel în Take, Ianke și Cadîr de Victor Ioan Popa, în regia lui Nicolae Alexandru Toscani. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 18.01.1957
- De Boum în Nu se știe niciodată de George Bernard Shaw, în regia lui W. Siegfried. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 02.11.1956
- Cloșca în Horia de Mihail Davidoglu, în regia lui Dan Nasta. Teatrul Municipal București (azi, Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” București), 15.06.1956
- Petruchio în Femeia îndrăcită de William Shakespeare, regia Georgeta Tomescu și Valentina Preoteasa. Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București (azi, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București), 15.03.1956
- Tudor în Furtună în munți de László Kiss și Kovács Dezső, în regia lui Kovács Ádám. Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București (azi, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București), 20.02.1956
- Jene Seremet în Căsuța de la marginea orașului de Aleksei Nicolaevici Arbuzor, în regia lui Moni Ghelerter. Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București (azi, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București), 10.01.1956
- Satin în Azilul de noapte de Maxim Gorki, regia Ion Cojar, Ana Barcan și A. Pop Martian. Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București (azi, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București), 30.11.1955
- Alexei în Tragedia optimistă de Vsevolod Visnevski, în regia lui Ion Cojar. Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București (azi, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București), 12.10.1955
- Gradatul în Nepoții gornistului de Cezar Petrescu și Mihai Novicov, în regia Soranei Coroamă-Stanca. Teatrul Mic București, 17.02.1953
- Dinu în Lupii de Radu Boureanu, în regia lui Moni Ghelerter. Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, 16.04.1952
Roluri în teatru radiofonic
- Procurorul în Ultima cafea cu Iuliu Maniu de Dinu Grigorescu, adaptarea radiofonică și regia Mihai Lungeanu. Teatrul Național Radiofonic, 2016
- Maestro în Ultimul pact de Oana Maria Cajal, adaptarea radiofonică și regia Gavriil Pinte. Teatrul Național Radiofonic, 2014
- Rol în Henric al V -lea de William Shakespeare, adaptarea radiofonică de Domnica Țundrea, în regia lui Attila Vizauer. Teatrul Național Radiofonic, 2014
- Petre Carp în Dureroasa neutralitate de Constantin Venerus Popa, în regia lui Gavriil Pinte. Teatrul Național Radiofonic, 2014
- Petre Carp în Vara Marelui Război de Constantin Venerus Popa, în regia lui Gavriil Pinte. Teatrul Național Radiofonic, 2014
- Andrei în Un om norocos de Octavian Paler, dramatizarea radiofonică de Carol Erdös, în regia lui Gavriil Pinte. Teatrul Național Radiofonic, 2013
- Rol în Trilogia îndepărtării de George Banu, adaptarea radiofonică și regia Gavriil Pinte. Teatrul Național Radiofonic, 2011
- Rol în Armistițiu cu morile de vânt de Cornel Udrea, adaptarea radiofonică şi regia Mihai Lungeanu. Teatrul Național Radiofonic, 2011
- Antrenorul în Canapeaua de Olga Delia Mateescu, adaptarea radiofonică de Eugen Cristea, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2011
- Conul Iorgu în La Vulpea Roșie de Pușa Roth, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2010
- Rol în Panait Istrati. Oameni pietre, oameni sori, scenariu radiofonic de Camelia Stănescu și Dan Ursuleanu în regia lui Petru Hadârcă. Teatrul Național Radiofonic, 2010
- Profesorul în Scena crimei sau Caruselul ucigașilor de George Arion, adaptarea radiofonică de Eugen Cristea, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2009
- Gorgibus în Doctorul zburător de Molière, adaptarea radiofonică de Puşa Roth, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2008
- Filippo în Angajare de clovn de Matei Vișniec, adaptarea radiofonică și regia Gavriil Pinte. Teatrul Național Radiofonic, 2008
- Bunicul în Povestea zânei Chiralina, a prințului Dafin și a prietenului său, Afin, scenariu radiofonic de Maria Cordoneanu, inspirat de basmul popular Omul de piatră povestit de Lazăr Șăineanu, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2008
- Moșu’ în Amintiri din copilărie de Ion Creangă, dramatizarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2007
- Președintele în Ieri după Shakespeare sau visul unui președinte de Pușa Roth, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 2007
- Avner Milstein în Trecând prin iarnă de Yasmina Reza, adaptarea radiofonică și regia Cezarina Udrescu. Teatrul Național Radiofonic, 2006
- Bătrânul în Bătrânul și marea de Ernest Hemingway, dramatizarea radiofonică și regia Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 2006
- Marchizul de La Mole în Roșu și negru de Stendhal, dramatizarea radiofonică de Rodica Suciu Stroescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 2006
- Regele în Piele de măgar de Charles Perrault, scenariu radiofonic de Marie-Jeanne Vasiloiu, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2006
- Danton, Tache Farfuridi, Ivan Petrovici Voiniţki, Hagi-Tudose, Regele Lear în Contraste: Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Albulescu, fragment din Danton de Camil Petrescu, O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale, Unchiul Vanea de Anton Pavlovici Cehov, Hagi-Tudose de Barbu Ștefănescu Delavrancea, Regele Lear de William Shakespeare, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 2006
- Napoleon Caramiță în Anglia și vărsatul de vânt de Dumitru Radu Popescu, adaptarea radiofonică de Marina Spalas, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2006
- Werle în Rața sălbatică de Henrik Ibsen, adaptarea radiofonică de Domnica Țundrea, în regia lui Gavriil Pinte. Teatrul Național Radiofonic, 2006
- Împăratul Chinei în Camera copiilor şi Pasărea miraculoasă de Hans Christian Andersen, dramatizarea radiofonică de Sanda Socoliuc, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2005
- Povestitorul în Călin Nebunul de Mihai Eminescu, dramatizarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2005
- Zorba în Zorba grecul de Nikos Kazantzakis, dramatizarea radiofonică de Rodica Mandache, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 2005
- Bernardo în Numele trandafirului de Umberto Eco, dramatizarea radiofonică și regia Grigore Gonța. Teatrul Național Radiofonic, 2005
- Rol în Lăsați-l pe clovn în casă! de Cornel Udrea, adaptarea radiofonică și regia Mihai Lungeanu. Teatrul Național Radiofonic, 2005
- Spătarul în Jurământul de Dan Tărchilă, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2004
- Rol în Șun sau Calea neturburată de George Călinescu, adaptarea radiofonică de Mihai Niculescu, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2004
- Costaiche în Duios Anastasia trecea de Dumitru Radu Popescu, Dramatizarea radiofonică de Puşa Roth, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național radiofonic, 2004
- Rol în Iscusitul hidalgo Don Quijote de la Mancha de Miguel de Cervantes Saavedra, dramatizarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 2004
- Episcopul Eusebiu de Cezareea în Constantin cel Mare, Împăratul creștinilor, scenariu radiofonic de Ina Sterescu, în regia lui Vlad Manta. Teatrul Național Radiofonic, 2004
- Petrovici în Mantaua de Nikolai Vasilievici Gogol, dramatizarea radiofonică de Pușa Roth, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 2004
- Polonius în Hamlet de William Shakespeare, adaptarea radiofonică și regia Adrian Pintea. Teatrul Național Radiofonic, 2004
- Diccon în Ah, ce mare supărare, scenariu muzical de Magda Duțu după Acul cumetrei Gurton de William Stevenson, în regia lui Attila Vizauer. Teatrul Național Radiofonic, 2004
- Sachelarie în Salba Mălinei de Dominic Stanca, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 2003
- Rol în Filantropul de Hans Magnus Enzensberger, adaptarea radiofonica si regia Mihai Lungeanu. Teatrul Național Radiofonic, 2003
- Domnul Papillon în Rinocerii de Eugène Ionesco, adaptarea radiofonică de Sanda Toma și Lucian Giurchescu, în regia lui Lucian Giurchescu. Teatrul Național Radiofonic, 2003
- Omul înghițit de balenă în Omul și balena de Dan Tărchilă, adaptarea radiofonică și regia Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 2002
- Gloucester în Regele Lear de William Shakespeare, adaptarea radiofonică și regia Gavriil Pinte. Teatrul Național Radiofonic, 2002
- Lord Buckingham în Richard al III – lea de William Shakespeare, adaptarea radiofonică și regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 2001
- Sâmburele în Alunecând într-o prună de Sînziana Popescu, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 2001
- Contele Riccardo în Bădăranii de Carlo Goldoni, adaptarea radiofonică și regia Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1999
- Rol în Mofturi de Ion Luca Caragiale, în regia artistică: Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 1999
- Regele în Sfera de aur de Frații Grimm, dramatizarea radiofonic de Ana Ripka Rus, adaptarea radiofonică de Monica Patriciu, în regia lui Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, 1999
- Rol în Alexandru Tatos – Jurnalul unei neostenite speranțe, scenariu radiofonic de Călin Căliman, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1998
- Misza-Grisza în Circul a plecat, leii au rămas de Andrzej Mularczyk, adaptarea radiofonică de Pavel Mocanu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1998
- Învățătorul în Fantasma de pe calul alb de Theodor Storm, dramatizarea radiofonică de Josette Dan, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1998
- Regele Peter în Leonce și Lena de Karl Georg Büchner, adaptarea radiofonică de Adrian Pintea, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1997
- Epharim Cabot în Scripcarul diavolului, adaptarea radiofonică de Mircea Albulescu după Patima de sub ulmi de Eugene O’Neill, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1996
- Martin în Meșterul Martin dogarul și calfele lui de Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, dramatizarea radiofonică și regia Diana Manole. Teatrul Național Radiofonic, 1996
- Pan în Legenda naiului de I. D. Sîrbu, adaptarea radiofonică de Crenguţa Mihaela Manea, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1996
- Rol în Răscolind cenușa de Đorđe Lebović, adaptarea radiofonică și regia Mihai Lungeanu. Teatrul Național Radiofonic, 1996
- Personaje multiple în Adam și Eva, dramatizarea radiofonică de Rodica Suciu Stroescu, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1996
- Messer Ambrogio în Huhurezul după Giovanni Maria Cecchi, adaptarea radiofonică și regia Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1996
- Ducele de York în Richard al II – lea de William Shakespeare, adaptarea radiofonică de Dan A. Lăzărescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1995
- Adam în Cain de Lord George Gordon Byron, adaptarea radiofonică şi regia Adrian Pintea. Teatrul Național Radiofonic, 1995
- Anghel Pandele în Nouăsprezece trandafiri de Mircea Eliade, dramatizarea radiofonică de Rodica Suciu Stroescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic
- Michelangelo Bounarotti în Michelangelo Bounarotti de Alexandru Kirițescu, adaptarea radiofonică și regia Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1995
- Tatăl în Metamorfoza de Franz Kafka, dramatizarea radiofonică de Antoaneta Tănăsescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1995
- Faraonul în Ţara Bunului Plac de André Maurois, scenariu radiofonic de Adriana Vişoiu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1995
- Rol în Michel cât un munte în Inimă de piatră de Wilhelm Hauff, dramatizarea radiofonică de Flavia Buref, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1995
- Rol în Sacontala de Kālidāsa, dramatizarea radiofonică de Rodica Leu, în regia lui Adrian Pintea. Teatrul Național Radiofonic, 1994
- Narator în Punguța cu doi bani de Ion Creangă, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național radiofonic
- Ulfheim în Când noi, morții, vom învia de Henrik Ibsen, adaptarea radiofonică de Maria Spalas, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1994
- Hades în Aventurile lui Telemah de Fénelon, dramatizarea radiofonică de Noe Smirnov, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1994
- Hans Sachs în Jocuri de carnaval de Hans Sachs, dramatizarea radiofonică de Arcadiu Marinescu-Nour, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1994
- Aghem în Să ucizi e ușor de Robert Lopresti, dramatizarea radiofonică de Mircea Popescu, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1994
- Rol în De ce nu Evans? de Agatha Christie, dramatizarea radiofonică de Maria Faina, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1994
- James în Peter Rugg, dispărutul de William Austin, dramatizare radiofonică de Petre Dincu, în regia lui Adrian Pintea. Teatrul Național Radiofonic, 1994
- Voievodul Basarab în Croitorii cei mari din Valahia de Alexandru Popescu, adaptarea radiofonică și regia Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1994
- Indra în Un joc al visului de August Strindberg, adaptarea radiofonică de Doina Papp, în regia lui Mihai Lungeanu. Teatrul Național Radiofonic, 1994
- Mefisto în Tragica istorie a doctorului Faust de Christopher Marlowe, adaptarea radiofonică de Doina Papp, în regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1994
- Narator în Rățoiul cel urât de Hans Christian Andersen, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Ed în Campionul de Ernest Hemingway, dramatizarea radiofonică de Leonard Popovici după Campionul, 50 de miare și Ucigașii, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1993
- Narator în Scufița roșie de Charles Perrault, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Camier în Mercier și Camier de Samuel Beckett, adaptarea radiofonică de Constantin Abăluţă, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1993
- Rol în Decameronul de Giovanni Boccaccio, dramatizarea radiofonică de Valeriu Sîrbu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1993
- Academicus în Râul de bâlci de Ioana Crăciun-Fischer, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1993
- Narator în Povestea porcului de Ion Creangă, Adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Iancu Pampon în D’ale carnavalului de Ion Luca Caragiale, adaptarea radiofonică și regia Dan Puican. Teatrul Național radiofonic, 1993
- Robix Ronson în Scrisoare pentru Alix de Valentin Petculescu, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1993
- Narator în Căpcăunul Periferigerilerimini de Charles Perrault, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Brenus în Camillus de Ioan Chelaru, în regia lui Dan Micu. Teatrul Național Radiofonic, 1993
- Spătarul Bătărecu în Fuga beizadelelor sau Orânduirea cea după dreaptă fire de Réne Radu Policrat, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1992
- Harry în Maria de Flavia Buref, muzical de Laurenţiu Profeta, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1992
- Green în Arden din Fevershaw de autor anonim englez din secolul al XVI-lea, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1992
- Primarul în Cum a ajuns motanul Tom primar de Arthur Miller, adaptarea radiofonică de Raluca Tulbure, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național radiofonic, 1992
- Tandaler în Țiganiada de Ioan Budai-Deleanu, dramatizarea radiofonică de Natalia Stancu, în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1992
- Plator în Surâsul Crispinei de Tudor Popescu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1992
- Narator în Omul de flori cu barba de mătase sau Povestea lui Făt-Frumos de Nicolae Filimon, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Marin în Păcat boieresc de Mihail Sadoveanu, dramatizarea radiofonică de Eudochia Pavel, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național radiofonic, 1992
- Rol în Moștenire cu bucluc de Pelham Grenville Wodehouse, dramatizarea radiofonică de Mircea Popescu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1992
- Boss Finley în Dulcea pasăre a tinereții de Tennessee Williams, adaptarea radiofonică de Rodica Leu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1992
- Narator în Moș Crăciun a fost răpit de Frank Baum, adaptarea radiofonică de Sanda Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Rol în Didahiile de Antim Ivireanul, scenariu radiofonic de Noe Smirnov, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1992
- Lord Fauntleroy în Micul lord de Frances Hodgson Burnett, dramatizarea radiofonică de Mariela Oţoiu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1992
- Agamemnon în Preludiu la Electra de Petru Dumitru, adaptarea radiofonică de Marina Spalas, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1992
- Narator în Luceafărul de ziuă și Luceafărul de noapte de Petre Ispirescu, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Justin în Labirintul de Fernando Arrabal, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Străinul în Alkestis de Dan Botta, adaptarea radiofonică de Rodica Leu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Ulise în Troilus și Cressida de William Shakespeare, adaptarea radiofonică de Dan A. Lăzărescu în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Rol în Gorila sau Ultima misiune de Andrzej Mularczyk, adaptarea radiofonică de Pavel Mocanu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Osada în Din adâncurile apelor de Andrzej Mularczyk, adaptarea radiofonică de Pavel Mocanu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Rol în Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia de Selma Lagerlöf, scenariu radiofonic de Mariela Oțoiu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Molălăul în Călina roșie de Vasili Șukșin, dramatizarea radiofonică de Paul Tumanian, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Narator în Broasca țestoasă cea fermecată de Petre Ispirescu, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Căpitanul Ortiz în Deșertul tătarilor de Dino Buzzati, adaptarea radiofonică de Catinca Muscan, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Augustin în Detectivul duce tava de Ștefan Marian, dramatizarea radiofonică și regia Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Hickey în Vine gheţarul de Eugene O’Neill, adaptarea radiofonică de Dorin Dron, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național radiofonic, 1991
- Petru în Trei mistere de Ștefan Nenitescu, adaptarea radiofonică și regia Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Edek în Tango de Sławomir Mrożek, adaptarea radiofonică și regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Bellamy în Odihnească-se în pace de Philip MacDonald, adaptarea radiofonică și regia Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Rol în Gargantua și Pantagruel de François Rabelais, dramatizarea radiofonică de Vasile Mănuceanu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Ioachim în De la cină la micul dejun de Sebastian Ungureanu, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Fernandes în Ce le pasă doamnelor de Peter Cheyney, dramatizarea radiofonică și regia Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Rol în Memento mori de Mihai Eminescu, dramatizarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național radiofonic, 1991
- Rol în Aristizza Romanescu, scenariu radiofonic de Doina Papp, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Arbore în Întemeietorii de Mihai Eminescu, adaptarea radiofonică de Georgeta Răboj după Decebal, Bogdan Dragoș și Mira, în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1991
- Narator în Aleodor Împărat de Petre Ispirescu, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Davis Blore în Zece negri mititei de Agatha Christie, dramatizarea radiofonică și regia Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Sam în Întunericul de Iosif Naghiu, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național radiofonic, 1990
- Moșul în Arca lui Noe de Lucian Blaga, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Rol în Comoara din insulă de Robert Louis Stevenson, dramatizarea radiofonică de Mariela Oţoiu, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Marele Pontif în Paradisul de Horia Lovinescu, adaptare radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Roș Împărat în Cocoșul negru de Victor Eftimiu, adaptarea radiofonică de Mircea Popescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Coupeau în Gervaise de Émile Zola, dramatizare radiofonică de Nicolae Neagoe, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Judecătorul în Evul Mediu întâmplător de Romulus Guga, adaptarea radiofonică de Marina Spalas, în regia artistică: Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Fenol în Cele două privighetori de Dumitru Solomon, adaptarea radiofonică și regia Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Șoferul în Asasinul de Andrzej Otrebski, adaptarea radiofonică de Pavel Mocanu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Kriegbaum în Serpentina de Tankred Dorst, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Primul ministru în Regele gol de Evgheni Şvarţ, adaptarea radiofonică de Vasile Manta, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Keser în Districtul celălalt de Dušan Kovačević, adaptarea radiofonică de Valentin Silvestru, în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Filaret în Creanga de aur de Mihail Sadoveanu, dramatizarea radiofonică de Octavian Mândruț, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1990
- Danger în Doña Bárbara de Rómulo Gallegos Freire, dramatizarea radiofonică de Eugen B. Marian, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1989
- Barbu Văleanu în Cu prețul vieții de Mihail Joldea, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1989
- Ulise în Iphigenia de Mircea Eliade, adaptarea radiofonică de Maria Spalas, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1989
- Bancherul în Două loturi de Ion Luca Caragiale, dramatizarea radiofonică de Dumitru Şt. Rădulescu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1989
- Profesorul în Haiducii de Panait Istrati, adaptarea radiofonică și regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1989
- Narator în Balaurul cu șapte capete de Petre Ispirescu, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Crixos în Spartacus de Mihail Davidoglu, adaptare radiofonică de Marina Spalas, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1989
- Rol în Oratoriul – Anotimpurile de Joseph Haydn, scenariu radiofonic de Virginia Velcescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1989
- Fischer în Robespierre de Romain Rolland, adaptarea radiofonică de Paul B. Marian, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1989
- Pârcălabul Gessler în Wilhelm Tell de Friederich von Schiller, adaptarea radiofonică și regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Lord Burleigh în Maria Stuart de Friederich von Schiller, adaptarea radiofonică de Claudiu Cristescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Rol în Un vis extraordinar de Walt Disney, dramatizarea radiofonică de Mioara Târzioru, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Lucas în Doctor fără voie de Molière, adaptarea radiofonică de Ștefan Hagimă, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Parfion Rogojin în Inocența iubirii, dramatizarea radiofonică de Eugenia Ţundrea după Idiotul de Feodor Mihailovici Dostoievski, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Pothinus în Cezar și Cleopatra de George Bernard Shaw, adaptarea radiofonică de Victor Parhon, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Rol în Frații Jderi de Mihail Sadoveanu, dramatizarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Narator în Pasărea de foc de Aleksander Nikolaevici Afanasiev, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Tom în Marele Gatsby de Scott Fitzgerald, dramatizarea radiofonică de Liliana Ursu, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Rol în Paul Gauguin, scenariu radiofonic de Elsa Grozea, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Domnul Cracker în O inimă de aur de Oliver Goldsmith, adaptarea radiofonică de Nicoleta Toia, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Schmitz în Biederman și incendiatorii de Max Frisch, adaptarea radiofonică de Paul B. Marian, în regia Olimpiei Arghir. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Decebal în Un dac la Roma de Tudor Popescu, dramatizarea radiofonică și regia Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Rol în După faptă și răsplată de Aleksandr Sergeyevich Pushkin, dramatizarea radiofonică de Mariela Oţoiu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Rol în Leonardo da Vinci, scenariu radiofonic de Virgil Brădăţeanu în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1988
- Rol în Povestea lui Stan Bolovan de Ioan Slavici, dramatizarea radiofonică de Gabriela Popescu, în regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Nesciastlivţev în Pădurea de Alexandr Nicolaevici Ostrovski, adaptarea radiofonică de Claudiu Cristescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Piatigorov în Masca de Anton Pavlovici Cehov, dramatizarea radiofonică de Dumitru Rădulescu, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Hagi-Tudose în Hagi-Tudose de Barbu Ștefănescu Delavrancea, adaptarea radiofonică și regia Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Narcis în Britannicus de Jean Racine, adaptarea radiofonică de Elena Negreanu, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Bottom în Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, adaptarea radiofonică de Zoe Anghel Stanca, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Bazile în Nunta lui Figaro de Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, adaptarea radiofonică de Eugenia Ţundrea, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Sindipa în Divanul persian de Mihail Sadoveanu, dramatizarea radiofonică de Octavian Sava și Dan Puican, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic
- Rol în Iuliu Prodan, scenariu radiofonic de Noe Smirnov în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Rol în Manon Lescaut, scenariu radiofonic de Elsa Grozea, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Căpitanul în Prefectul din Foltești de Spiridon Popescu, dramatizarea radiofonică de Paul B. Marian, în regia Olimpiei Arghir. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Marinarul în Femeia mării de Henrik Ibsen, în regia Olimpiei Arghir. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Zahar în Oblomov de Ivan Alexandrovich Goncearov, dramatizarea radiofonică de Magdalena Boiangiu, în regia Olimpiei Arghir. Teatrul Național radiofonic, 1987
- Rol în Pe aripile vântului de Margaret Mitchell, dramatizarea radiofonică de Nicolae Neagoe, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Rol în Ib şi Cristina de Hans Christian Andersen, scenariu radiofonic de Octavian Mândruţ, în Regia lui Dan Puican. Teatrul Național radiofonic, 1987
- Lafebvre în Madame Sans-Gêne de Victorien Sardou, adaptarea radiofonică de Hary Negrin, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1987
- Președintele tribunalului în Suflete moarte de Nikolai Vasilievici Gogol, dramatizarea radiofonică de Virginia Vercescu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Rol în Cursa de Miroslava Tomanová, dramatizarea radiofonică de Margareta şi Jean Grosu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Temnicerul în Cheile orașului Breda de Ștefan Berceanu, adaptarea radiofonică de Marina Spalas, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Rol în Istoria unei descoperiri: viorile din Cremona, adaptarea radiofonică de Petru Irdiceanu, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Leon Dobrotescu în Duminica orbului de Cezar Petrescu, dramatizarea radiofonică de Dumitru Ivanov Savin, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Matthias Ferner în Jurământul de Ludwig Anzengruber, adaptarea radiofonică de George Mihalache Buzău, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Benjamin Franklin în Autobiografie de Benjamin Franklin, scenariu radiofonic de Mircea Ionescu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Laffémas în Marion de Lorme de Victor Hugo, adaptarea radiofonică de Georgeta Raboj, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Doctor Waterloo în Miss Ba de Rudolf Besier, adaptarea radiofonică de Liliana Ursu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Menedemus în Cel ce se pedepsește singur de Terențiu, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Rol în George Topârceanu – scena din viața scriitorului, scenariu radiofonic de Florentin Popescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- James Brody în Castelul pălărierului de Archibald Joseph Cronin, dramatizarea radiofonică de Nicolae Neagoe, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Judecătorul Zărnescu în În lumea dreptăţii de Alexandru Brătescu-Voineşti, dramatizarea radiofonică de Claudiu Cristescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Domnul Harincea în Apostolii de Liviu Rebreanu, adaptarea radiofonică de Eugenia Ţundrea, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- George în Drumul spre înalta societate de John Gerard Braine, dramatizarea radiofonică de Nicolae Neagoe, în Regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Montague în Romeo și Julieta de William Shakespeare, adaptarea radiofonică și regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- Prohor în Vassa Jeleznova de Maxim Gorki, adaptarea radiofonică de Irina Răchiţeanu Şirianu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1986
- El Sordo în Pentru cine bat clopotele de Ernest Hemingway, dramatizarea radiofonică de Nicolae Neagoe, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- McClellan în 451° Fahrenheit de Ray Douglas Bradbury, dramatizarea radiofonică de Catinca Muscan, în Regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- Yedigei în O zi mai lungă decât veacul de Cinghiz Aitmatov, dramatizarea radiofonică de Denisa Fejes, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- Mefisto în Faust de Johann Wolfgang von Goethe, adaptarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- Don Fregose în Istețimile lui Quinola de Honoré de Balzac, în regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- Rol în Nicolaus Olahus, scenariu radiofonic de Elsa Grozea, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- Țugurlan în Tinerețea lui Moromete de Marin Preda, adaptarea radiofonică de Claudiu Cristescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- Nacu în Trenurile mele de Tudor Mușatescu, adaptare radiofonică de Marina Spalas, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- Serebreakov în Duhul pădurii de Anton Pavlovici Cehov, adaptarea radiofonică de Claudiu Cristescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- Rol în Michelangelo Buonarroti, scenariu radiofonic de Virgil Brădățeanu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- Mosca în Mănăstirea din Parma de Stendhal, dramatizarea radiofonică de Nicolae Neagoe, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1985
- Don Salluste în Ruy Blas de Victor Hugo, adaptarea radiofonică de Claudiu Cristescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Clucerul Moghilă în Apus de soare de Barbu Ștefănescu Delavrancea, adaptarea radiofonică și regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Serebreakov în Unchiul Vanea de Anton Pavlovici Cehov, adaptarea radiofonică și regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Ortopan în Țața Minca de Panait Istrati, dramatizarea radiofonică de Camelia Stănescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Tate în Să ucizi o pasăre cântătoare de Nelle Harper Lee, dramatizarea radiofonică de Josetta Dan, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Doctorul Taifun în Doctorul Taifun de Gala Galaction, dramatizarea radiofonică de Mihai Florea, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Turnătorul de nasturi în Peer Gynt de Henrik Ibsen, adaptarea radiofonică şi regia Titel Constantinescu. Teatrul Național radiofonic, 1984
- Rol în Vrăjitorul din Oz de Victor Fleming, adaptarea radiofonică de Cristina Corciovescu, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Hefaistos în Prometeu de Victor Eftimiu, adaptarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Rol în Leonard, scenariu radiofonic de Flavia Buref, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Rol în John Milton, scenariu radiofonic de Dan A. Lăzărescu în Regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Rol în Hariclea Darclée, dramatizare radiofonică de Nicolae Neagoe, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Northumberland în Henric al IV – lea de William Shakespeare, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Rol în Théophile Gauthier, scenariu radiofonic de Elsa Grozea, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Cerchez în Întâmplări din viața lui Cuza de Dimitrie Teleor, dramatizarea radiofonică de Florea Nedelcu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1984
- Riborasta în Muntele de Dumitru Radu Popescu, adaptarea radiofonică de Nae Cosmescu, în regia lui Emil Mandric. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Bürgel în Castelul, dramatizare de Max Brod după Franz Kafka, adaptarea radiofonică de Virgil Munteanu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Bogatul în O poveste de iubire de Radu Stanca, adaptarea radiofonică de Eugenia Ţundrea, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Keller în Toți fiii mei după Arthur Miller, adaptarea radiofonică de Leonard Efremov, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Toas în Ifigenia în Taurida de Johann Wolfgang von Goethe, adaptarea radiofonică de Eugenia Ţundrea, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Andrei în Madona de Tudor Mușatescu, adaptarea radiofonică de Leonard Efremov, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Cust în Corupție la Palatul de justiție de Ugo Betti, adaptarea radiofonică și regia Cornel Todea. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Rol în Ruy Blas de Victor Hugo, adaptarea radiofonică de Claudiu Cristescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Rol în Calvarul de Aleksei Nikolaevici Tolstoi, scenariul radiofonic de Raluca Tulbure, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- George Ciprian în O carte, o viață, o epocă a teatrului românesc. Măscărici și Mâzgălici, dramatizare radiofonică după Amintirile lui George Ciprian de Emil Liptac şi Constantin Teodori în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Ducele în Oamenii cavernelor de William Saroyan, adaptarea radiofonică de Leonard Efremov, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Rol în Filmul „Casablanca”, scenariu radiofonic de Cristina Corciovescu în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Othello în Othello de William Shakespeare, adaptarea radiofonică de Mircea Albulescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Domnul Darling în Băiatul care nu vrea să crească mare, dramatizarea radiofonică de Georgeta Răboj după Peter Pan și Wendy de James Matthew Barrie, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Tatăl în Baladă pentru nouă cerbi de Dumitru Radu Popescu, adaptarea radiofonică de George Marcu, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Léon Dupont în Făuritorii de imperii de Boris Vian, adaptarea radiofonică de Alma Grecu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Lopahin în Livada de vișini de Anton Pavlovici Cehov, adaptarea radiofonică și regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Rol în Odele lui Horațiu, scenariu radiofonic de Dan A. Lăzărescu în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
- Tatăl în Avram Iancu de Lucian Blaga, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Dacian în Capul de rățoi de George Ciprian, adaptarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Vietoris în Adio, indieni! de Gyárfás Miklós, în regia lui Géza Varga. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Abatele Coignard în Ospătăria „La regina Pedauque” de Anatole France, dramatizarea radiofonică de Dan A. Lăzărescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Comandantul în Zbor paralel de Arcadie Donos, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Matei în Comedianții de Petru Ispas, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Rol în Scrinul negru de George Călinescu, scenariu radiofonic de Cornelia Ștefănescu în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Rol în Viața și opera lui Heinrich Heine, scenariu radiofonic de Dan A. Lăzărescu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Rol în Rainer Maria Rilke, scenariu radiofonic de Elsa Grozea, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Narator în Frumoasa și Bestia de Marie Leprince de Beaumont, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Rol în Fedra de Jean Racine, scenariu radiofonic de Luminiţa Varlam, în regia lui Constantintin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Vautrin în Verișoara Bette de Honoré de Balzac, dramatizarea radiofonică de Anghel Ghiţulescu, în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Rol în Cântecul neterminat de Guillaume Apollinaire, scenariu radiofonic de Dinu Adam, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1982
- Rol în Nunta lui Figaro de Pierre Augustin Caron De Beaumarchais, scenariu radiofonic de Magdalena Boiangiu în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic
- Rol în Comedia umană de Honoré de Balzac, scenariu radiofonic de Dan A. Lăzărescu în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic
- Narator în Păsările plămădite din lut de Selma Lagerlöf, adaptarea radiofonică de Sanda și Vasile Socoliuc. Teatrul Național Radiofonic
- Pastorul în Diavolul la Boston de Lion Feuchtwange, adaptarea radiofonică de Horia Deleanu, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Rol în Lovitura de Tristan Bernard, adaptare radiofonică de Mariana Chipuc, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Lheureux în Doamna Bovary de Gustave Flaubert, dramatizarea radiofonică de Rodica Suciu Stroescu, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Lascăr Sofian în Apostol de Cezar Petrescu, dramatizarea radiofonică de Mihai Crişan, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Rol în Bel-Ami de Guy de Maupassant, scenariu radiofonic de Elsa Grozea, în regia lui Constantin Dinischotu. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Oedip în Oedip la Colona de Sofocle, adaptarea radiofonică de Eugenia Ţundrea, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Rol în August Treboniu Laurian, scenariu radiofonic de Ionuţ Niculescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Rol în Din nou… Caragiale de Tiberiu Vidra, în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Rol în Francisco de Goya y Lucientes, scenariu radiofonic de Simona Vărzaru în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Rol în Memoriile doamnei d’Epinay, scenariu radiofonic de Elsa Grozea, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Rol în Ion Vidu, scenariu radiofonic de Dan Gheorghiade în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Rol în Mizerabilii de Victor Hugo, adaptarea radiofonică de Elsa Grozea, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1981
- Jupiter în Amfitrion de Peter Hacks, adaptarea radiofonică și regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1980
- Moghilă în Viforul de Barbu Ştefănescu Delavrancea, adaptarea radiofonică de Rodica Leu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1980
- Mareș în Vâltoarea de Liviu Rebreanu, dramatizarea radiofonică de Gelu Netea, regia Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1980
- Tomiță în Europolis de Jean Bart, dramatizarea radiofonică de I. D. Şerban, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1980
- Colonelul Lanser în Nopți fără lună de Mihail Sebastian după John Steinbeck, adaptarea radiofonică de Alexandra Orban, în regia lui Titel Constantinescu. Teatrul Național Radiofonic, 1980
- Neamțul în Fluturele și tancul de Ernest Hemingway, dramatizarea radiofonică de Gelu Netea, în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1980
- Șeriful Talbott în Orfeu în Infern de Tennessee Williams, adaptarea radiofonică și regia Cornel Dalu. Teatrul Național Radiofonic, 1980
- Colonelul Chabert în Colonelul Chabert de Honoré de Balzac, dramatizarea radiofonică de Anghel Ghiţulescu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1980
- Rol în Maria Tănase – Pasărea măiastră a cântecului românesc, scenariu radiofonic de Flavia Buref, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1980
- Rol în George Mihail Zamfirescu, scenariu radiofonic de Gabriela Zamfirescu și Constantin Paraschivescu în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1979
- Rol în Biografia teatrului radiofonic, scenariu radiofonic de Victor Crăciun, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1979
- Sigismondo în Războiul de Carlo Goldoni, adaptarea radiofonică de Domniţa Munteanu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1979
- Cruchot în Eugénie Grandet de Honoré de Balzac, dramatizarea radiofonică de Anghel Ghiţulescu, în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1979
- Rol în Albert Einstein, scenariu radiofonic de Mirela Şoimu, în regia lui Leonard Popovici. Teatrul Național Radiofonic, 1979
- Rol în Legenda secolelor de Victor Hugo, adaptarea radiofonică de Dan A. Lăzărescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1978
- Rol în Umbra citadelei de Emmanuell Roblés, adaptarea radiofonică de Paul B. Marian, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1978
- Rol în Costache Caragiale, scenariu radiofonic de Mihai Florea, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1978
- Costache Negri în Costache Negri, scenariu radiofonic de Ionuț Niculescu, în Regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1978
- Rol în Convorbiri cu Goethe de Johann Peter Eckermann, scenariu radiofonic de Doina Ciurea în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1978
- Marc Antoniu în Antoniu și Cleopatra de William Shakespeare, adaptarea radiofonică și regia Corneliu Dalu. Teatrul Național Radiofonic, 1977
- Rimmer în Suferințele tânărului Werther de Johann Wolfgang von Goethe, scenariu radiofonic de Elsa Grozea în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1977
- Decebal în Decebal de Mihai Eminescu, adaptarea radiofonică de Liliana Zene, în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1977
- Rol în Cupola de Filippo Brunelleschi, scenariu radiofonic de Catinca Muscan, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1977
- Rol în Constantin Levaditi, scenariu radiofonic de Radu Iftimovici, în regia lui Constantin Dinischiotu. Teatrul Național Radiofonic, 1977
- Rol în Ion Câmpineanu, scenariu radiofonic de Ionuț Niculescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1977
- Lavrețki Fedor Ivanovici în Un cuib de nobili de Ivan Sergheevici Turgheniev, dramatizarea radiofonică de Leonard Efremov, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Cioplitorul grec în Zamolxe de Lucian Blaga, adaptarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Blondin în Traversarea Niagarei de Alonso Alegría, adaptarea radiofonică și regia Alexa Visarion. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Cnemon în Ursuzul de Menandru, adaptarea radiofonică de Virgil Brădăţeanu, în regia lui Petre Sava Băleanu. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Jupiter în Amphitryo de Titus Maccius Plautus, adaptarea radiofonică de Radu Popescu şi Maria Marin, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Rol în Paul Éluard, scenariu radiofonic de Camelia Stănescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Auguste Rodin în Burghezii din Calais de Auguste Rodin, scenariu radiofonic de Radu Stern, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Rol în Evocări din viața lui François René de Chateaubriand, scenariu radiofonic de Dan A. Lăzărescu în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Rol în Simfonia fantastică de Hector Berlioz, scenariu radiofonic de Nicoleta Toia, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Cezar Bolliac în Cezar Bolliac, scenariu radiofonic de Mihai Ionescu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Heracles în Broaștele de Aristofan, adaptarea radiofonică de N. Al. Toscani, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Rol în William Shakespeare, scenariu radiofonic de Dan A. Lăzărescu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1976
- Alfonso d’Este în Torquato Tasso de Johann Wolfgang von Goethe, adaptarea radiofonică de Mihai Zirra, în regia luiCristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1975
- Rol în Steaua Sudului de Jules Verne, dramatizarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1974
- Rol în Walt Whitman, scenariu radiofonic de Ștefan Iureș, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1974
- Rol în Benvenuto Cellini, scenariu radiofonic de Cristian Munteanu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1974
- Octavio Piccolomini în Wallenstein de Friederich von Schiller, adaptarea radiofonică de George Mihalache Buzău, în regia lui Mihai Pascal. Teatrul Național Radiofonic, 1974
- Rol în Constantin Brâncuși – Pasărea măiastră, scenariu radiofonic de Barbu Brezianu în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1974
- Rol în Esop de Arcadiu Marinescu Nour în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1974
- Rol în Gheorghe Lazăr, scenariu radiofonic și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1974
- Corbul în Istoria ieroglifică de Dimitrie Cantemir, dramatizarea radiofonică de Valeriu Sîrbu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1973
- Achim în Joc întrerupt de Cristian Munteanu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1973
- Nat Miller în Tinerețea, bat-o vina! de Eugene O’Neill, adaptarea radiofonică de Georgeta Răboj, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1973
- Rol în Inelul Nibelungilor de Richard Wagner, scenariu radiofonic de Radu Gheciu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1973
- Franciszek în Bricheta de Jerzy Przeździecki, în regia lui Iulius Ovidski. Teatrul Național Radiofonic, 1973
- Antiochus în Pericle de William Shakespeare, adaptarea radiofonică și regia Grigore Gonța. Teatrul Național Radiofonic, 1973
- Vautrin în Moș Goriot de Honoré de Balzac, dramatizarea radiofonică de Horia Lovinescu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1972
- Umbra lui Omer în Cele șapte turnuri de Eusebiu Camilar, adaptarea radiofonică de Elisabeta Isanos, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1972
- Danton în Danton de Camil Petrescu, dramatizarea radiofonică de N. Al. Toscani, în regia lui Paul Stratilat. Teatrul Național Radiofonic, 1972
- Paznicul în Actele de Roger Avermaete, adaptarea radiofonică de Paul B. Marian, în regia lui Corneliu Dalu. Teatrul Național Radiofonic, 1970
- Jim în Rodeo de Valeriu Sârbu, în regia lui Gheorghe Miletineanu. Teatrul Național Radiofonic, 1970
- Tudosie în Cosma de Panait Istrati, dramatizarea radiofonică de Maia Belciu, în regia lui Dan Puican. Teatrul Național Radiofonic, 1968
- Golemul în Ringul de Ioan Grigorescu, dramatizarea şi adaptarea radiofonică de Ilie Păunescu, în regia lui Dan Nasta. Teatrul Național Radiofonic, 1968
- Șeful în Mașina infernală de Jean Cocteau, adaptarea radiofonică de Manase Radnev, în regia lui Titi Acs. Teatrul Național Radiofonic, 1967
- Carter în Reuniunea de John Tayleur, adaptarea radiofonică de Raul Soreanu, în regia lui Mihai Pascal. Teatrul Național Radiofonic, 1967
- Rol în Căpitanul D’Artagnan sau Cei trei plus unu mușchetari după 20 de ani de Sacha Lichy după Alexandre Dumas, adaptarea radiofonică de David Esrig, în regia lui Grigore Gonţa. Teatrul Național Radiofonic, 1966
- Boarul în Ifigenia în Taurida de Euripide, adaptarea radiofonică și regia Traian Stoica. Teatrul Național Radiofonic, 1966
- Rol în Diamantele negre de Frank Hardy, adaptarea radiofonică de Petre Solomon, în regia lui Mihai Zirra. Teatrul Național Radiofonic, 1966
- Agamemnon în Orestia de Eschil, adaptarea radiofonică și regia Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1966
- O’Nait în Primarul cartierului de Eduardo de Filippo, adaptarea radiofonică de Dinu Săraru, în regia lui Mihai Zirra. Teatrul Național Radiofonic, 1965
- Rol în Crâncu, vânătorul codrilor de Ion Pop-Reteganul, dramatizarea radiofonică de Nadia Gârleșteanu, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1965
- Rol în Candide de Voltaire, dramatizarea radiofonică de Radu Costăchescu, în regia Elenei Negreanu. Teatrul Național Radiofonic, 1963
- Andrei Andreevici în Întâlnire cu Cehov, adaptarea și dramatizarea radiofonică Ştefan Tita după Tragediant fără voie, Cântecul Lebedei și Nunta de Anton Pavlovici Cehov, în regia lui Mihai Pascal. Teatrul Național Radiofonic, 1963
- Rol în Pescarii din Brooklyn de Irwin Shaw, adaptarea radiofonică și regia Val Săndulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1962
- Bociarov în Bătrânețe zbuciumată de Leonid Rakhmanov, adaptarea radiofonică de Mugur Mardan, în regia lui Paul Stratilat. Teatrul Național Radiofonic, 1961
- Rol în Țesătorii de Gerhart Hauptmann, adaptarea radiofonică de Paul B. Marian și Isaia Răcăciuni, în regia lui Mihai Zirra. Teatrul Națtional Radiofonic, 1962
- Sam în Povestea lui Thomas motanul și a instalatorului Sam omul de Arthur Miller, în regia Paul Stratilat. Teatrul Național Radiofonic, 1959
- Nil în Micii burghezi de Maxim Gorki, adaptarea radiofonică de Cornel Anastasiu, în regia lui Constantin Moruzan. Teatrul Național Radiofonic, 1959
- Andrew Mayo în Dincolo de zare de Eugene O’Neill, adaptarea radiofonică de Leonard Efremov, în regia lui Constantin Moruzan. Teatrul Național Radiofonic, 1957
- Voicu în Rapsodia țiganilor de Mircea Ștefănescu, adaptarea radiofonică și regia Paul Stratilat. Teatrul Național Radiofonic, 1957
- Ofițerul în Comedia erorilor de William Shakespeare, adaptarea radiofonică de Dan Duțescu și Ion Frunzetti, în regia lui Mihai Zirra. Teatrul Național Radiofonic, 1956
- Salvatorul de la Alma în Nebuna din Chaillot de Jean Giraudoux, adaptarea radiofonică de Scarlat Froda, în regia lui V. Siegfried. Teatrul Național Radiofonic, 1953
Regie de teatru
- Harap Alb după Ion Creangă. Concept: Dinu Manolache. Scenografie – decor: Virgil Luscov. Sceografie – costume: Brândușa Câmpeanu. Pregătirea muzicală: Constanța Câmpeanu. Cu: Dan Bordeianu (Harap Alb), Dragoș Bucur (Spânul), Andrei Teașcă (Gerilă), Adrian Văncică (Setilă, Craiul), Eduard Dumitru (Flămânzilă), Mihai Alexandru Nicolae (Păsărilă Lăți-Lungilă, Calul), Bogdan Dumitrache (Ochilă, Fiul cel mijlociu), Constantin Lupescu (Împăratul Verde), Florin Chevorchian (Împăratul Roșu, Fiul cel mare), Alina Nedelea (Crăiasa Furnicilor), Ramona Băl (Crăiasa Albinelor), Cristina Răduță (Fata Împăratului Roșu), Miruna Coca-Cosma (Povestitor), Alina Chivulescu (Povestitor), Ana-Maria Moldovan (Povestitor). Studioul de Teatru „Casandra”, București, stagiunea 1998-1999
- God save the King după Eugene O’Neil, Ernest Hemingway, William Saroyan, Arnold Wasker, John Arden. Asistent regie: Cătălin Naum. Scenografia: Mihai Vladimir Anton. Pregătirea muzicală: Constanța Câmpeanu. Cu: Adrian Găzdaru (Caporalul), Alexandru Jitea (Comandantul regimentului), Oliver Toderiță (Comandantul espadrilei), Luminița Erga (Soția comandantului espadrilei), Eugen Drăghin (Ofițerul pilot), Zoltán Lovas (Instructorul de educație fizică), Gabriela Codrea (Iubita instructorului de educație fizică), Ion Bechet (Soldat matricola nr. 243), Dumitru Bogomaz (Soldat matricola nr. 245), Dan Tudor (Soldat matricola nr. 244), Cezar Boghină (Soldat matricola nr. 246), Dorin Râmbu (Soldat matricola nr. 242), Dana Măgdici (Fata de la bucătărie 1), Daniela Nane (Fata de la bucătărie 2), Adina Cristescu (Fata de la bucătărie 3), Elvira Deatcu (Fata de la bucătărie 4), Mihaela Măcelaru (Infirmiera), Ana –Mirela Popescu (Femeia care ne dă târcoale). Studioul de Teatru „Casandra”, București, stagiunea 1994-1995
- Victimele datoriei de Eugène Ionesco. Scenografie – decor: Mircea Albulescu. Scenografie – costume: Lavinia Mîrșu. Ilustrație muzicală: Romeo Chelaru Cu: Mihai Coadă (Choubert), Dana Dembinski (Madeleine), Adrian Titieni (Polițistul), Mircea Albulescu (Nicolas d’Eu), Teodora Mareș (Doamna). Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, 05.05.1990
- Medeea de Seneca. Asistent regie: Alexandru Lazăr. Scenografie: Diana Cupșa. Mișcare scenică: Amelia Kreutzer. Cu: Diana Gheorghian (Medeea), Natașa Raab (Doica), Angel Rababoc (Iason), Aurelian Burtea (Creon), Adrian Titieni (Un crainic), Mihai Coadă (Alt crainic). Studioul de Teatru, București, 10.04.1988
- Stress de Mircea Radu Iacoban. Asistent regie: Alexandru Lazăr. Scenografie: Șerban Iuca. Mișcare scenică: Amelia Kreutzer. Ilustrație muzicală: Timuș Alexandrescu. Cu: Natașa Raab (Severina), Diana Gheorghian (Valentica), Mihai Coadă (Curmei), Angel Rababoc (Teofil), Adrian Titieni (Pana), Aurelian Burtea (Cetățeanul), Emilia Popescu (Nectara), Mihai Bica (Șeful), Marius Rogojinschi (Domnul X), Studioul de Teatru, București, 01.12.1987
- Întălniri de Horia Lovinescu. Scenografie: Elena Ionescu. Cu: Iarina Demian (Irina), Silviu Stănculescu (Matei), Liliana Țicău (Olga). Teatrul de Comedie București, 09.01.1972
Asistență regie de teatru
- Ultima oră de Mihail Sebastian, regia Anca Ovanez Doroșenco. Teatrul Național „I. L. Caragiale”, 13.05.2003
- Mandragora de Niccolo Machiavelli, regia Dinu Cernescu. Teatrul de Comedie București, 21.01.1970
Regie de teatru radiofonic
- Echipa de zgomote de Fănuș Neagu, adaptarea radiofonică de Mircea Albulescu. Cu: Ion Caramitru, Maia Morgenstern, Constantin Dinulescu, Marius Manole, Ilinca Goia, Costina Ciuciulică, Mihai Calotă. Regia de studio: Janina Dicu. Producția și regia tehnică: Vasile Manta. Regia muzicală: George Marcu. Redactor: Domnica Ţundrea. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 2012
- Ieri după Shakespeare sau visul unui președinte de Pușa Roth. Cu: Mircea Albulescu, Coca Bloos, Sanda Toma, Tamara Buciuceanu, Mihai Dinvale, Armand Calotă, Andrei Țârdea, Vlad Leaua, Andrei Bălașa Muzicieni: Ștefan Marinache (vioară), Daniela Marinache (țambal). Regia de montaj: Radu Verdeș. Regia de studio: Janina Dicu. Muzica originala și regia muzicală: George Marcu. Imagistica sonoră: Mihnea Chelaru. Redactor: Costin Tuchilă. Producător: Domnica Țundrea. Teatrul Național Radiofonic, 2007
- Bătrânul și marea de Ernest Hemingway. Traducerea de Mircea Alexandrescu şi Costache Popa. Dramatizarea radiofonică de Mircea Albulescu. Cu: Mircea Albulescu, Alexandru Jitea, Dorina Lazăr, Irina Mazanitis, Virginia Mirea. Redactor: Domnica Ţundrea. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Asistența tehnică: Laura Mureșan, Eugenia Slate. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 2006
- Omul și balena de Dan Tărchilă. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 2002
- Alunecând într-o prună de Sînziana Popescu. În distribuție: Dorina Chiriac, Mircea Albulescu, Constantin Dinulescu, Alexandrina Halic, Gabriel Coveşeanu, Gheorghe Pufulete. Regia de montaj: Monica Wilhelm şi Florina Istodor. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Redactor: Magda Duţu. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 2001
- Bădăranii de Carlo Goldoni. Traducere: Sică Alexandrescu. Adaptare radiofonic: Mircea Albulescu. Cu: Mihai Fotino, Stela Popescu, Mircea Albulescu, Marin Moraru, Draga Olteanu Matei, Tania Popa, Gheorghe Dinică, Ileana Stana Ionescu, Alexandru Arșinel, George Ivașcu. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Asistența tehnică: Florica Dănescu, Mădălin Cristescu, Dana Lupu. Redactor: Domnica Țundrea Gheorghiu. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 1999
- Fantasma de pe calul alb de Theodor Storm. Traducere și dramatizare: Josette Dan. Cu: Ștefan Velniciuc, Mircea Albulescu, Valentin Teodosiu, Dumitru Chesa, Boris Petroff, Eugen Cristea, Irina Movilă, Candid Stoica, Ion Pavlescu, Sorin Gheorghiu, Silviu Stănculescu, Mircea Constantinescu, Petre Lupu, Andrei Ionescu, Nicolae Călugăriţa, Gheorghe Pufulete. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din 1998
- Alexandru Tatos – Jurnalul unei neostenite speranțe, scenariu radiofonic de Călin Căliman. Cu: Mircea Albulescu, Mihai Dinvale. Prezintă: Liana Molnar Tatos. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: ing. Vasile Manta. Redactor: Doina Papp. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 1998
- Huhurezulde Giovanni Maria Cecchi, adaptarea radiofonică de Mircea Albulescu. Cu: Mircea Albulescu, Dan Condurache, Alexandru Jitea, Virgil Ogăşanu, Alexandru Arşinel, Ştefan Sileanu, Dana Dogaru, Agatha Nicolau, Irina Movilă, Crina Mureşanu. Redactor: Crenguţa Manea. Regia de studio: Janina Dicu. Comentariu muzical: Simona Tudor. Regia tehnică: Vasile Manta. Teatrul Național Radiofonic, Înregistrare din anul 1996
- Scripcarul diavolului, adaptarea radiofonică de Mircea Albulescu după Patima de sub ulmi de Eugene O’Neill. Cu: Valeria Seciu, Alexandru Jitea, Mircea Albulescu, Mitică Popescu, Oliver Todiriță, Ana Mirela Popescu, Adrian Găzdaru. Redactor: Marina Spalas. Regia de studio: Jenina Dicu și Gheorghe Pufulete. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Asistența tehnică: Viorica Leche, Jeni Slate, Doina Rogobete, Stela Botez. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 1996.
- Legenda naiului de I. D. Sîrbu, adaptarea radiofonică de Crenguţa Mihaela Manea. Cu: Adrian Pintea, Eugenia Maci, Mircea Albulescu, Constantin Cotimanis, Elvira Deatcu, Adina Chivulescu, Cristiana Răduţă, Liviu Crăciun, Theodor Danetti, Alfred Demetriu, Valentin Teodosiu, Ion Pavlescu, Rodica Negrea, Dinu Manolache, Tudor Heica, Violeta Berbiuc, Rădiţa Roşu, Ana Maria Moldovan, Dragoş Bucur, Bogdan Dumitrache, Dan Bordeianu, Andreea Dobranici, Ilinca Manolache, Gheorghe Pufulete. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Simona Tudor. Regia tehnică: Vasile Manta. Asistența tehnică: Coca Dumitrescu, Ani Ștefănescu, Viorica Liche. Redactor: Crenguţa Mihaela Manea. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 1996
- Michelangelo Buonarotti de Alexandru Kirițescu, adaptarea radiofonică de Mircea Albulescu. Cu: Mircea Albulescu, Irina Mazanitis, Ştefan Iordache, Adrian Pintea, Costel Constantin, Dan Condurache, Mihai Dinvale, Armand Calotă, Mihai Fotino, Ion Pavlescu, Cornel Vulpe, Mihai Niculescu, Alexandru Jitea, Adrian Găzdaru, Boris Petroff, Gabriela Codrea, Ion Bechet, Gheorghe Pufulete. Redactor: Marina Spalas. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Luiza Mateescu. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 1995
- Bacantele după Euripide. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 1994
- Croitorii cei mari din Valahia de Alexandru Popescu, adaptarea radiofonică: Mircea Albulescu. Cu: Mircea Albulescu, Mihai Fotino, Dana Dogaru, Florian Pittiș, Silviu Stănculescu, Răzvan Vasilescu, Petrică Lupu, Sorin Gheorghiu, Radu Panamarenco, Alexandru Jitea, Mircea Constantinescu, Elvira Deatcu, Mirela Popescu, Gheorghe Pufulete. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Asistența tehnică: Ani Ștefănescu. Redactor: Mircea Popescu. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 1994
Adaptări pentru teatru radiofonic
- Echipa de zgomote de Fănuș Neagu, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 2012
- Bătrânul și marea de Ernest Hemingway, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 2006
- Bădăranii de Carlo Goldoni, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1999
- Scripcarul diavolului după Patima de sub ulmi de Eugene O’Neill, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 1996
- Huhurezul după Giovanni Maria Cecchi, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, 1996
- Michelangelo Buonarotti de Alexandru Kirițescu, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 1995
- Croitorii cei mari din Valahia de Alexandru Popescu, în regia lui Mircea Albulescu. Teatrul Național Radiofonic, înregistrare din anul 1994
- Othello de William Shakespeare, în regia lui Cristian Munteanu. Teatrul Național Radiofonic, 1983
Roluri în film
- Radu Maligan în Aniversarea, în regia lui Dan Crișu. DaKino Production, 4Proof Film, WatchMe Productions, 2017
- voce Dumnezeu în Omulan!, în regia lui Matei Branea. N-Graphix, 2015
- voce în Istorii despre Vlad Voievod Drăculea, în regia lui Andrei Chiriac. Asociația Culturală „Ler”, 2015
- Rol în Ana, în regia lui Alea Visarion. Media Pro Pictures, 2014
- Rol în Zi că-ți place!, în regia lui Cornel Mihalache. Casa de Producție TVR, 2013
- Mihail Cristodulo Cerchez în Carol I – Un destin pentru România, în regia lui Sergiu Nicolaescu. MediaPro Pictures, 2009
- Narator în O legendă vie, în regia lui Cristian Radu Nema, 2008
- Tatăl în Căpșuni în aprilie, în regia lui Cornel Mihalache. Strada Film, 2008
- Davidoglu în Tinerețe fără tinerețe, în regia lui Francis Ford Coppola. American Zeotrope, 2007
- Patronul restaurantului în Ticăloșii, în regia lui Șerban Marinescu. M.D.V. Film, 2007
- Vameșul în 18:36, în regia lui Ionuț Giurgiuca. Filmex România, 2003
- Iorgu în Tandrețea lăcustelor, în regia lui Dan Necșulea. Studiul TVR, 2002
- Rol în Scrisorile prietenului, în regia lui Mircea Veroiu. Studioul de Film TVR, 1996
- Iacob în Semne în pustiu, în regia lui Nicolas Masson, 1996
- Pașadia în Craii de Curtea Veche, în regia lui Mircea Veroiu. Studioul de Creație Solaris Film – R.A. Cinerom, Studioul cinematografic „București”, 1995
- Rol în Le Passage, în regia lui Bruno Victor-Pujebet. Spark Films, 1995
- Le parrain în Le travail du furet, în regia lui Bruno Gantillon. Téléfilm, 1994
- Doctor în Mandroid, în regia lui Jack Ersgard. Full Moon Features, 1993
- Profesorul Fontaine în Somnul insului, în regia lui Mircea Veroiu. Solaris Film, Star Film 22 – R.A. Cinerom, 1993
- Directorul în Rosenemil – O tragică iubire, în regia lui Radu Gabrea. Galla-Film München, Defa Studio Babelsberg, Molecule-Film Paris, Artimage Geneva, ZDF, ProFilm București, 1993
- Grecul în Cel mai iubit dintre pământeni, în regia lui Șerban Marinescu. Electronum S.A., Trustul Expres, 1993
- Ministrul de externe în Trahir, în regia lui Radu Mihăileanu. Parnasse Production (Franţa), Scarabee Films (Franţa), Xaloc (Spania), Cactus Film (Elveţia), Filmex (România), 1992
- Rol în Drumul câinilor, în regia lui Laurențiu Damian. Studioul de Creație „Star Film 22”, 1992
- Anghel bătrân în Rămânerea, în regia lui Laurențiu Damian. Studioul de Creație „Star Film 22”, 1990
- Rol în Fără drept de corespondență, în regia lui Valeriu Gagiu, 1990
- Rol în Serenadă pe Dunăre, în regia lui Jukio Fukamuki, 1989
- Rol în Autor anonim, model necunoscut, în regia lui Dan Pița, 1989
- Groful în Dreptatea – Momentul adevărului, în regia lui Andrei Blaier. Casa de Filme Cinci, 1989
- Rol în Vreme trece, vreme vine, în regia lui Octavian Brânzei. IATC București, 1988
- Iosif Rodean în Flăcări pe comori, în regia lui Nicolae Mărgineanu. Casa de Filme Patru, 1987
- Voce în Fiul stelelor, regia Călin Cazan și Mircea Toia. Studioul „Animafilm”, 1987
- Rol în Cântec în zori, în regia lui Dinu Tănase. Studiul TVR, 1987
- Kiriazi în Totul se plătește, în regia lui Mircea Moldovan. Casa de Filme Unu, 1986
- Petre Constantin în Cale liberă, în regia lui Nicu Stan. Casa de Filme Cinci, 1986
- Pavel în .. și de la capăt, în regia lui Alexa Visarion. Casa de Filme Patru, 1986
- Rol în Anotimpul iubirii, în regia lui Iulian Mihu. Casa de Filme Unu, 1986
- Gheorghe în Trenul de aur, în regia lui Bohdan Poręba. Casa de Filme Cinci și Profil Film Varșovia, 1986
- Un om necăjit în Cuibul de viespi, în regia lui Horea Popescu. Casa de Filme Unu, 1986
- Crișan Lazăr în Noi, cei din linia întâi, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Casa de Filme Cinci, 1985
- Marin Marin în Ziua Z, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Casa de Filme Cinci, 1984
- Xavierus Vaida în Horea, în regia lui Mircea Mureșan. Casa de Filme Patru, 1984
- Pătrașcu în Amurgul fântânilor, în regia lui Virgil Calotescu. Casa de Filme Patru, 1983
- Anghel Albu în Dragostea și revoluția, în regia lui Gheorghe Vitanidis. Casa de Filme Cinci, 1983
- Androne în Viraj periculos, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Casa de Filme Trei, 1982
- Godwin în Wilhlem Cuceritorul, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Studioul Cinematografic „București”, Europa Films (Paris), Rex Cinematografica (Roma), Forum Film (Geneva), Cine TV (Berlin), RTBF (Radio-télévision belge, Bruxelles), 1982
- Crișan în La capătul liniei, în regia lui Dinu Tănase. Casa de Filme Unu, 1982
- Mihai Gherlaș în Înghițitorul de săbii, în regia lui Alexa Visarion. Casa de Filme Unu, 1981
- Anania în Orgolii, în regia lui Manole Marcus. Casa de Filme Patru, 1981
- Bâșcu în Semnul șarpelui, în regia lui Mircea Veroiu. Casa de Filme Patru, 1981
- Căpitanul Luca în Capcana mercenarilor, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Casa de Filme Cinci, 1981
- Vlad în Ancheta, în regia lui Constantin Vaeni. Casa de Filme Patru, 1980
- Bogdan în Cumpăna, în regia Cristinei Nicolae. Casa de Filme Trei, 1980
- Wheeler/Falsul Wilkinson în Artista, dolarii și ardelenii, în regia lui Mircea Veroiu. Casa de Filme Trei, 1979
- Masters în Mihail, câine de circ, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Casa de Filme Cinci și Tele-München, 1979
- Banditul care a răpit fata în Nea Mărin miliardar, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Casa de Filme Patru, 1979
- Maistrul Costea în Bal în Poiana Zimbrilor, în regia lui Dan Necșulea. Studioul de Film TVR, 1979
- Octavian Borcea în Drumuri în cumpănă, în regia lui Virgil Calotescu. Casa de Filme Patru, 1979
- Popescu în Brațele Afroditei, în regia lui Mircea Drăgan. Casa de Filme Cinci, 1979
- Vacamar în Vacanță tragică, în regia lui Constantin Vaeni. Casa de Filme Trei, 1978
- Gaissler în Revanșa, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Casa de Filme Cinci, 1978
- Panait în Un om în loden, în regia lui Nicolae Mărgineanu. Casa de Filme Unu, 1978
- Rol în Avaria, în regia lui Ștefan Traian Roman. Casa de Filme Unu, 1978
- Dinescu în Ediție specială, în regia lui Mircea Daneliuc. Casa de Filme Unu, 1978
- Popa Bujor în Mânia, în regia lui Mircea Veroiu. Casa de Filme Patru, 1978
- Mihail Cristodulo Cerchez în Pentru patrie, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Casa de Filme Trei, 1978
- Popa în Acțiunea „Autobuzul”, în regia lui Virgil Calotescu. Casa de Filme Cinci, 1977
- Redactorul șef în Tufă de Veneția, în regia lui Petre Bokor. Casa de Filme cinci, 1977
- Hüber în Dincolo de pod, în regia lui Mircea Veroiu. Casa de Filme Unu, 1976
- Octavian Borcea în Ultima noapte a singurătății, în regia lui Virgil Calotescu. Casa de Filme Patru, 1976
- Ionel Friedman în Actorul și sălbaticii, în regia lui Manole Marcus. Casa de Filme Patru, 1975
- Directorul casei de filme în Nu filmăm să ne-amuzăm în regia lui Iulian Mihu. Casa de Filme Unu, 1875
- Savu Anghel în Cursa, în regia lui Mircea Daneliuc. Casa de Filme Unu, 1975
- Paraschiv în Zile fierbinți, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Casa de Filme Trei, 1975
- Primarul comunist al comunei Fântânele în Capcana, în regia lui Manole Marcus. Casa de Filme Patru, 1974
- Che Andrei în Dincolo de nisipuri, în regia lui Radu Gabrea. Casa de Filme Unu, 1974
- Cornel în Tatăl risipitor, în regia lui Adrian Petringenrau. Casa de Filme Patru, 1974
- Paul Obreja în Trei scrisori secrete, în regia lui Virgil Calotescu. Casa de Filme Patru, 1974
- Miu în Șapte zile, în regia lui Mircea Veroiu. Casa de Filme Unu, 1973
- Inspectorul de la Siguranță în Bariera, în regia lui Mircea Mureșan. Studioul Cinematografic „București”, 1972
- Suedezul în Lupul mărilor, regia Wolfgang Staudte, Alecu Croitoru, Sergiu Nicolaescu. Studioul Cinematografic „București” și Tele-München, 1972
- Salom în Săgeata căpitanului Ion, în regia lui Aurel Mihaleș. Studioul Cinematografic „București”, 1972
- Arion în Printre colinele verzi, în regia lui Nicolae Breban. Studioul Cinematografic „București”, 1971
- Pavel Stoian în Puterea și adevărul, în regia lui Manole Marcus. Studioul Cinematografic „București”, 1971
- Popa Stoica în Mihai Viteazul, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Studioul Cinematografic „București”, 1970
- Rol în Animale bolnave, în regia lui Nicolae Breban. Audio Design România, 1970
- Rol în Sentința, în regia lui Ferenc Kósa. Direcția Difuzării Filmelor, 1970
- Mustăciosul în Prea mic pentru un război atât de mare, în regia lui Radu Gabrea. Studioul Cinematografic „București”, 1970
- Avocatul în Canarul și viscolul, în regia lui Manole Marcus. Studioul Cinematografic „București”, 1969
- Rol în Game pentru televiziune, în regia lui Valeriu Lazarov. Studioul TVR, 1968
- Rol în Aventurile lui Tom Sawyer, regia Wolfgang Liebeneiner și Mihai Iacob. Studioul Cinematografic „București”, Franco London Film, 1968
- Rol în Moartea lui Joe Indianul, regia Wolfgang Liebeneiner și Mihai Iacob. Studioul Cinematografic „București”, Franco London Film, 1968
- Andrei în Vin cicliștii, în regia lui Aurel Mihaleș. Studioul Cinematografic „București”, 1968
- Oluper în Dacii, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Studioul Cinematografic „București”, 1966
- Adam Jora în Pasărea furtunii, în regia lui Dinu Negreanu. Studioul Cinematografic „București”, 1956
- Milițianul care dirijează circulația în Pe răspunderea mea, în regia lui Paul Călinescu. Studiul Cinematografic „București!, 1966
- Rol în Alarmă în munți, în regia lui Dinu Negreanu. Studioul Cinematografic „București”, 1955
- Rol în Desfășurarea, în regia lui Paul Călinescu. Studioul Cinematografic „București”, 1954
- Rol în Răsare soarele, în regia lui Dinu Negreanu. Studioul Cinematografic „București”, 1954
- Rol în Nepoții gornistului, în regia lui Dinu Negreanu. Studioul Cinematografic „București”, 1953
- Rol în Mitrea Cocor, regia Victor Iliu și Marietta Sadova. Studioul Cinematografic „București”, 1952
Roluri televiziune
- Seriale
- Bradea în Fetele marinarului, în regia lui Sebastian Voinea, Valentin Hotea. Intact Production, 2008
- Fane Bancorex în Căsătorie imposibilă, în regia lui Silviu Jicman. Studiul de Film TVR, 2004
- Pavel Sopron în Detectiv fără voie, în regia lui Silviu Jicman. Studioul de Film TVR, 2001
- Iancu în Ochii care nu se văd, în regia lui Dan Necșulea. Studiul de Film TVR, 1994
- Rol în O călătorie de neuitat, în regia lui Geo Saizescu. Studioul de Film TVR, 1994
- Rol în Misiunea, în regia lui Virgil Calotescu. Studioul de Film TVR, 1989
- Mihail Cerchez în Războiul independenței, regia Sergiu Nicolaescu și Gheorghe Vitanidis. Studioul de Film TVR, 1977
- Șeful Agiei în Neînfricații, în regia lui Iulian Mihu. Studiul de Film TVR, 1969
- Teatru TV
- Luka Laban în Profesionistul de Dušan Kovacěvić, în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1998
- Rol în Don Juan sau dragostea pentru pentru geometrie de Max Frisch, în regia lui Eugen Todoran. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1997
- Filip al II – lea în Don Carlos de Friedrich Schiller, adaptarea și regia Eugen Todoran. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1996
- Ephraim Cabot în Patima de sub ulmi de Eugene O’Neill, adaptarea și regia Dinu Cernescu. Teatrul Național de Televiziune, 1992
- Rol în Vocea patriotului naționale după Jertfe patriotice, Situațiunea, Tempora, Cum devine cineva revoluționar și om politic, Atmosferă încărcată, Diplomație de Ion Luca Caragiale, regia Silviu Jicman, Dinu Cernescu, Olimpia Arghir, Constantin Dicu, Eugen Todoran, Domnița Munteanu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1992
- Cățărătorul în Pluta Meduzei de Marin Sorescu, în regia lui Nae Cosmescu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1992
- Dacian în Capul de rățoi de George Ciprian, adaptarea de Ioana Prodan și Constantin Dicu, în regia lui Constantin Dicu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1992
- Barbu Delavrancea în Al matale, Caragiale de Mircea Cornișteanu după corespondența, publicista și proza lui Ion Luca Caragiale, în regia lui Mircea Cornișteanu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1992
- Cherea în Caligula de Albert Camus în regia lui Horea Popescu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1991
- Rol în Păienjeniș de Paul Everac, în regia lui Eugen Todoran. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1987
- Dragalina în Cătălina de Nicolae Tăutu, adaptare de Alecu Popovici, în regia lui Constantin Dicu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1985
- Rol în Patima fără sfârșit de Horia Lovinescu, în regia lui Cornel Todea. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1984
- Electricianul în Hanul de la răscruce de Horia Lovinescu, adaptarea de Ion Dumitru Șerban, în regia Olimpiei Arghir. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1983
- Pavel în Trei generații de Lucia Demetrius, în regia lui Nae Cosmescu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1981
- „Gorila” în O sambă pentru cei dezmoșteniți de Alfredo Dias Gomes, în regia lui Cornel Popa. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1980
- Bucșan în Ultima oră de Mihail Sebastian, adaptarea și regia Timotei Ursu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1979
- Comisarul Braun în Prețul succesului de Hans Hellmut Kirst, în regia lui Cornel Todea. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1977
- Rol în Marele rol de Tudor Negoiță, în regia lui Cornel Todea. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1973
- Președintele în Apollon de Bellac de Jean Giraudoux, în regia Sandei Manu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1972
- Un marinar în Trenul blindat de Vsevolt Ivanov, în regia lui Cornel Popa. Teatrul Național Radiofonic, Casa de Producție TVR, 1972
- Rol în Prometeu după Eschil, în regia lui Dinu Cernescu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1970
- Regizorul în Șase personaje în căutarea unui autor de Luigi Pirandello, în regia Letiției Popa. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1969
- Rol în Trandafirul alb de Constantin Chiriță, adaptarea de Nicolae Păunescu, în regia lui Tudor Eliad. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1969
- Rol în Michelangelo de Alexandru Kirițescu, în regia Sandei Manu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1968
- Rol în Fum de William Faulkner, în regia Letiției Popa. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1968
- Rol în Subprefectul după Duliu Zamfirescu, în regia Letiției Popa. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1967
- Doctorul Jack în Moartea Bessiei Smith de Eduard Albee, în regia lui Cornel Todea. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1966
- Rol în Perla și stridia de William Saroyan, în regia lui Cornel Todea. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1965
- Rol în Seară de toamnă de Friedrich Dürrenmatt, în regia lui Cornel Todea. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1965
- Rol în Sisif și moartea de Robert Merle, în regia lui Cornel Todea. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1963
- Volpone în Volpone de Ben Jonson, în regia Lidiei Ionescu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR
- Tamerlan în Tamerlan de Christopher Marlowe, în regia Lidiei Ionescu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR
- Caliban în Furtuna de William Shakespeare, în regia Letiției Popa. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR
- Rol în Iulius Fucik, după Reportaj cu ștreangul de gât de Iulius Fucik, adaptarea și regia Nicolae Motric. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR
- Rol în Piața Ancorei de I. Stok, în regia lui Nicolae Motric. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR
- Rol în Un joc neobișnuit după Friedrich Dürrenmatt, în regia lui Nicolae Motric. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR
- Rol în Sabia lui Damocles de Nazim Hikmen, în regia lui Petre Sava Băleanu. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR
- Rol în Casa de piatră după Aurel Mihale, în regia lui Lucian Pintilie. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1959
- Rol în Un caz ciudat după Doi medici de Hans Pfeiffer în regia lui Nicolae Motric. Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR, 1958
Dublaj voce în limba română
- Comandantul roman Tiberius în Columna, regia: Mircea Drăgan. Studioul Cinematografic „București”, 1968
Scenografie teatru
- Decor – Victimele datoriei de Eugène Ionesco, regia Mircea Albulescu. Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, 05.05.1990
Caietul-program al spectacolului Harap Alb după Ion Creangă în regia lui Mircea Albulescu. Studioul de Teatru „Casandra”, București, 1998-1999. © Universitatea Națională de Artă Teatrală și cinematografică „I. L. Caragiale” București / Arhivă, Url: https://arhiva-teatru.unatc.ro/spectacole_absolvire/harap-alb/
Descarcă PDFCaietul-program al spectacolului Victimele datoriei, regia Crin Teodotescu. © Teatrul Municipal L.S. Bulandra / Arhivă
Descarcă PDF
Alte activități
- Didactică
- Profesor al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București în perioada 1985 – 2005
- Literară
- Mircea Albulescu, Pardon, 80!!!, Editura Tracus Arte, București, 2014 (versuri)
- Mircea Albulescu, Ultimele noduri, ilustrații de Eduard Rudolf Roth, Editura Ars Longa, Iași, 2010 (versuri)
- Mircea Albulescu, Clanţe, Editura C. N. I. „Coresi”, București, 2005 (versuri)
- Mircea Albulescu, Fluture în lesă de aur, Editura C. N. I. „Coresi”, București, 2002 (versuri și proză)
- Mircea Albulescu, Bazar sentimental, Editura Cartea Românească, București, 2000 (versuri și proză)
- Mircea Albulescu, Baraka, bunii mei…, Editura Eminescu, București, 1998 (proză)
- Mircea Albulescu, Bilete de favoare, Editura R. A. I., București, 1996 (proză)
- Mircea Albulescu, Pajura singurătății, ediție ilustrată de Marcel Chirnoagă, Editura R. A. I., București, 1994 (versuri)
- Mircea Albulescu, Vizite, Editura Cartea Românească, București, 1985 (versuri)
- Televiziune
- Prezentator pentru emisiunea Istoria literaturii române, TVR, 2004
- Prezentator pentru emisiunea Am întâlnit și români fericiți, ProTV, 1997 – 1998
- Jurnalistică
- Articole în revistele Teatrul, Cinema, Contemporanul
- Articole în ziarele România liberă, Libertatea (rubrica permanentă Bilete de favoare, 1991 – 1993), Actualitatea (rubrica pe teme sociale Partidul bunicilor, 1996), Cronica română (rubrica Bazar sentimental, 2000)
- Politică
- Secretar de stat în Ministerul Culturii în perioada 30.12.1992 – 04.04.1994
Cărți dedicate personalității
- Pușa Roth, Poezie de teatru. Pușa Roth în dialog cu Mircea Albulescu, cuvânt înainte, biografie artistică și postfață de Costin Tuchilă, Editura Ars Longa, Colecția Summa cum laude, Iași, 2008
Capitole, paragrafe și pasaje dedicate personalității
- Mircea Albulescu în Mihnea Gheorghiu (redactor șef), Ion Zamfirescu (redactor șef adjunct) et. al., Revue Roumaine d’Histoire de l’Art, Seria Théâtre, Musique, Cinéma, Editura Academiei Române, București, 1979, pp. 100-102.
- Mircea Albulescu: Dulcele blestem al neliniștii, în Eva Sârbu, Actorii noștri, București, Editura Ara, 1999, pp. 123-132.
Articole semnate de Mircea Albulescu
- Mircea Albulescu, „Duelul (3) – Întâlnirile mele cu «Don Camilo»”, Teatrul azi 10-11-12, 1996, pp. 26-28
- Mircea Albulescu, „Duelul (2) – Întâlnirile mele cu «Don Camilo»”, Teatrul azi 8-9, 1996, pp. 41-42
- Mircea Albulescu, „Duelul (1) – Întâlnirile mele cu «Don Camilo»”, Teatrul azi 6-7, 1996, pp. 44-45
- Mircea Albulescu, „El trebuie să fie o forță. Dar o forță care convinge”, Cinema 5 (anul XX), mai 1982, p. 2
- Mircea Albulescu, „Spiritul revoluționar este egal cu neliniștea obligatoriu ardentă a fiecărui artist”, Cinema 2 (anul XX), februarie 1982, p. 2
- Mircea Albulescu, „Criticilor mei”, Cinema 8 (anul XIII), august 1975, p. 15
- Mircea Albulescu, „Nu uitați! Un actor trebuie, trebuie neapărat să se concentreze”, Cinema 7 (anul XIII), iulie 1975, p. 14
- Mircea Albulescu, „Dubla – condiția actorului”, Cinema 6 (anul XII), iunie 1975, p. 14
- Mircea Albulescu, „Foyer”, Teatrul 6 (anul XX), iunie 1975, p. 60, Url: http://www.cimec.ro/teatre/revista/1975/Nr.6.anul.XX.iunie.1975/originalimages/12518.1975.06.pag060-pag061.jpg
- Mircea Albulescu, „A patina… patinaj?”, Cinema 5 (anul XIII), mai 1975, p. 15
- Mircea Albulescu, „Foyer”, Teatrul 5 (anul XX), mai 1975, p. 88, Url: http://www.cimec.ro/teatre/revista/1975/Nr.5.anul.XX.mai.1975/originalimages/12480.1975.05.pag088-pag089.jpg
- Mircea Albulescu, „Foyer”, Teatrul 4 (anul XX), aprilie 1975, p. 36, Url: http://www.cimec.ro/teatre/revista/1975/Nr.4.anul.XX.aprilie.1975/originalimages/12402.1975.04.pag036-pag037.jpg
- Mircea Albulescu, „Definiția”, Cinema 3 (anul XIII), martie 1975, p. 14
- Mircea Albulescu, „În căutarea lui Danton”, Teatrul 2 (anul XX), februarie 1975, pp. 12-13, Url:
- Mircea Albulescu, „Privirea”, Cinema 2 (anul XIII), februarie 1975, p. 12
- Mircea Albulescu, „Când?”, Cinema 1 (anul XIII), ianuarie 1975, p. 15
- Mircea Albulescu, „Pălăria”, Cinema 11 (anul XII), noiembrie 1974, p. 15
- Mircea Albulescu, „Liniște!”, Cinema 5 (anul XII), mai 1974, p. 11
- Mircea Albulescu, „Știți ce înseamnă un P.S.?”, Cinema 3 (anul XII), martie 1974, p. 11
- Mircea Albulescu, „Dumnealui”, Cinema 7 (anul XI), iulie 1973, p. 50
- Mircea Albulescu, „O clipă (1)”, Cinema 5 (anul XI), mai 1973, p. 44
- Mircea Albulescu, „Pseudo-kino-ghetikos”, Cinema 4 (anul XI), aprilie 1973, p. 14
- Mircea Albulescu, „Scurtă întâlnire”, Cinema 12 (anul IX), decembrie 1971, pp. 14-15
- Mircea Albulescu, „Cronica specialistului”, Cinema 11 (anul IX), noiembrie 1971, p. 30
- Mircea Albulescu, „Alas, poor Yorick! (Hamlet, Actul V, Scena 1)”, Cinema 10 (anul IX), octombrie 1971, p. 31
- Mircea Albulescu, „Autoportret”, Cinema 9 (anul IX), septembrie 1971, p. 50
- Mircea Albulescu, „Ea”, Cinema 9 (anul IX), septembrie 1971, p. 30
- Mircea Albulescu, „ajutooor!!!”, Cinema 8 (anul IX), august 1971, p. 40
- Mircea Albulescu, „Pentru un foc cu fum cu tot”, Cinema nr. 5 (anul IX), mai 1971, p. 50
Interviuri
- Simona Chițan, „Mircea Albulescu spunea că nu dorește nimănui singurătatea. «O femeie mai poți găsi, dar o soție, mai greu»”, Adevărul.ro, 08 apr. 2016, Url: https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/mircea-albulescu-spunea-ca-nu-doreste-nimanui-1700521.html
- Sabina Iosub, „MIRCEA ALBULESCU: Aveți grijă că vă iubesc și vă prețuiesc mai mult decât mă prețuiți Dumneavoastră pe mine!”, ro, 03 apr. 2015, Url: https://jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/mircea-albulescu-aveti-grija-ca-va-iubesc-si-va-pretuiesc-mai-mult-decat-ma-pretuiti-dumneavoastra-pe-mine-686658.html
- Medeea Stan, „INTERVIU Actorul Mircea Albulescu, la 80 de ani: „Datoria tinerilor este să mă nege”, Adevărul.ro, 05 nov. 2014, Url: https://adevarul.ro/stil-de-viata/cultura/interviu-actorul-mircea-albulescu-la-80-de-ani-1568749.html
- Orodel Olaru, „Interviu cu actorul Mircea Albulescu de Ziua Radioului în cadrul Radio România Actualități”, 01 nov. 2014, Agenția de Presă RADOR, Url: https://www.rador.ro/2014/11/01/interviu-cu-actorul-mircea-albulescu-de-ziua-radioului/
- Adrian Titieni (moderator), „ÎNTÂLNIRILE UNATC. MIRCEA ALBULESCU și arta dăruirii totale”, UNATC Sala „Ileana Berlogea”, 17 apr. 2014, Concept, vol. 9-10, nr. 2/2014 și 1/2015, pp. 11-20 , Url: https://unatc.ro/cercetare/reviste/concept09-10.pdf
- Laurențiu Ungureanu, INTERVIU Mircea Albulescu, actor: „Am văzut cu ochii mei evrei agățați în cârlige la abator!”, Adevărul.ro, 04 apr. 2012, Url: https://adevarul.ro/stil-de-viata/interviu-mircea-albulescu-actor-am-vazut-cu-1309079.html
- Radu Potcovincu, Mircea Albulescu: „Fudulia mea e ca spectatorul să nu știe cine sunt EU”, Flacăra 11, 2011, Url: http://revistaflacara.ro/mircea-albulescu-%e2%80%9efudulia-mea-e-ca-spectatorul-sa-nu-stie-cine-sunt-eu-%e2%80%9c/
- Andreea Marinescu, Mircea Albulescu, actor: „Singurătatea este un lucru îngrozitor”, Adevărul.ro, 05 oct. 2011, Url: https://adevarul.ro/showbiz/vedete/mircea-albulescu-actor-singuratatea-este-un-1033213.html
- Ines Hristea, „Mircea Albulescu – «Când ți se spune «maestre», e semn că trebuie să dai un telefon la cimitir»”, Formula As 903, 2010, Url: http://arhiva.formula-as.ro/2010/903/planete-culturale-30/mircea-albulescu-cand-ti-se-spune-maestre-e-semn-ca-trebuie-sa-dai-un-telefon-la-cimitir-12052
- Monica Andronescu, „Mircea Albulescu şi povestea filmului «Cel mai iubit dintre pământeni»”, ro, 24 mar. 2009, Url: https://jurnalul.ro/special-jurnalul/mircea-albulescu-si-povestea-filmului-cel-mai-iubit-dintre-pamanteni-501958.html
- Miron Menge, „Pseudo-evreul Albulescu”, ro, 05 feb. 2008, Url: https://jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/pseudo-evreul-albulescu-116068.html
- Silvia Kerim, „Mircea Albulescu – 70”, Formula As, nr. 636, 2004, Url: http://arhiva.formula-as.ro/2004/636/cultura-9/mircea-albulescu-70-5424
- Silvia Kerim, Mircea Albulescu. „Spre bucuria noastră, a actorilor, publicul romanesc este foarte talentat”, Formula As, nr. 357, 1999, Url: http://arhiva.formula-as.ro/1999/357/lumea-romaneasca-24/mircea-albulescu-497
- Magdalena Boiangiu, „Mircea Albulescu: «Micul felinar din colțul sprâncenelor»”, Teatrul azi 2-3, 1994, pp. 3-4
- Victor Ianculescu, „Mircea Albulescu – ministru secretar de stat la Ministerul culturii”, Cuvântul nou 780 (anul IV), ianuarie 1993, p. 1; Cuvântul nou nr. 781 (anul IV), ianurie 1993, pp. 1-2
- Tudor Vornicu (moderator), Interviu Mircea Albulescu. TVR, 1990. arhiva TVR, „Mircea Albulescu. Interviu de Tudor Vornicu”, Youtube. YouTube, LLC, 01 oct. 2018, Url: https://www.youtube.com/watch?v=Dm9VZEqv2Xg
- Irina Coroiu, „Actorii noștri – Mircea Albulescu”, Cinema 8 (anul XXV), august, 1987, p. 10
- George Arion, „Mircea Albulescu: «Cred în forța teatrului românesc»”, Flacăra 30, iulie 1984, pp. 13; 19
- Eva Sîrbu, „Actorii noștri – Mircea Albulescu”, Cinema 5 (anul XX), mai 1982, p. 12
- Remus Mărginean, „Trei personaje despre o… Anchetă”, Cinema 3 (anul XVIII), martie, 1980, p. 6
- Eva Sîrbu, „Actorii noștri – Mircea Albulescu”, Cinema 2 (XVII), februarie 1979, p. 6
- C. Munteanu, „Mircea Albulescu – un amănunt peste care nu se poate trece”, Cinema nr. 11 (anul XI), noiembrie 1973, p. 48
- Sanda Faur, „6 interviuri”, Flacăra 1 (anul XXII), ianuarie 1973, pp. 36-37
- Sanda Faur, „Adevărurile lui Mircea Albulescu”, Flacăra 15 (anul XXI), aprilie 1972, pp. 24-25
- Mira Iosif, „Mircea Albulescu între teatru și film”, Teatrul 1 (anul XVII), ianuarie 1972, pp. 45-47, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=42086-mircea-albulescu-intre-teatru-si-film–teatrul–1-1972
- Valerian Sava, „«Puterea» și «Adevărul» și-au filmat ultimele scene pe râul Doftana”, Cinema 8 (anul IX), august 1971, pp. 21-23
- Sanda Faur, „Actori despre rolurile lor”, Flacăra 29 (anul XX), iulie 1972, p. 15
Anchete
- ***, „Sunteți mulțumiți de «condiția» femeii în filmul românesc? Răspund Mircea Albulescu, Violeta Andrei, Dona Barta, Leopoldina Bălănuță, Ion Besoiu, Lucian Bratu, Nina Cassian, Sorana Coroamă, Dana Dumitru, Radu Gabrea, Florica Holban, Alexandru Ivasiuc, Petre Luscalov, Draga Olteanu, Amza Pellea, Prina Petrescu, Eugenia Popovici, Silvia Popovici, Dorina Rădulescu, Geo Saizescu, Constantin Stoiciu, Nicolae Țic, Malvina Urșianu”, Cinema 8 (anul X), august 1972, pp. 6-35
- ***, „Gusturile nu se discută? – răspund: Mircea Albulescu, Al. Andrițoiu, Aurel Baranga, Radu Boruzescu, Dina Cocea, Radu Gabrea, Ion Ianoși, Iulian Mihu, Malvina Urșianu, Henri Wald”, Cinema 4 (anul X), aprilie 1972, pp. 28-31
- ***, „Reporterul cinematografic trebuie să fie un instrument în educație! – participă: Mircea Albulescu, Alexandru Andrițoiu, Maria Banuș, Mihai Beniciuc, Demostene Botez, Ion Brad, Anton Breitenhofer, Liviu Ciulei, Dina Cocea, Ov. S. Crohălniceanu, Ion Dumitrescu, Zoe Dumitrescu-Bușulenga, Mihnea Gheorghiu, Földes László, Jean Livescu, Mircea Malița, Manole Marcus, Dorin Pavel, Amza Pellea, Petru Popescu, Florian Potra, Gheorghe Ravaș, Valentin Silvestru, Bujor Sion, Mircea Sîntimbreteanu”, Cinema, nr. 7 (anul IX), iulie 1971, pp. 3-11
- Al., „Cu tinerii actori despre roluri și distribuție (Mircea Albulescu, Ștefan Bănică, Octavian Cotescu, Matei Gheorghiu, Aurel Giurumia, Gilda Marinescu, Silvia Popovici, Ileana Ploscaru, Victor Rebengiuc, Elena Sereda, Olga Tudorache, Gh. Vrînceanu”, Teatrul nr. 6 (anul III), iunie 1958, pp. 45-50, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=38278-cu-tinerii-actori-despre-roluri-si-distributie–teatrul–nie-6-an-iii-1958
Articole despre Mircea Albulescu
- Fănuș Neagu, „Prietenii mei, actorii. Mircea Albulescu”, Teatrul 10 (anul XXVIII), octombrie, 1983, p. 96, https://biblioteca-digitala.ro/?articol=47574-prietenii-mei-actorii-mircea-albulescu–teatrul–10-1983
- P., „Actorii noștri: Mircea Albulescu”, Teatrul nr. 8 (anul XIX), august, 1974, p. 45, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=43264-actorii-nostri-mircea-albulescu–teatrul–8-1974
- Alice Mănoiu, „Un miracol numit actorul”, Cinema 6 (anul X), iunie 1972, pp. 21-23
- Eva Sîrbu, „Mircea Albulescu – Fișă aproape personală”, Cinema 9 (anul IX), septembrie 1971, p. 17
- Angela Ioan, „Câteva din mândriile Institutului de Teatru”, Teatrul nr. 3 (anul IV), martie 1959, pp. 53-57, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=38544-citeva-din-mindriile-institutului-de-teatru–teatrul–rtie-3-an-iv-1959
Mircea Albulescu în Mihnea Gheorghiu (redactor șef), Ion Zamfirescu (redactor șef adjunct) et. al., Revue Roumaine d’Histoire de l’Art, Seria Théâtre, Musique, Cinéma, Editura Academiei Române, București, 1979, pp. 100-102
Descarcă PDFMircea Albulescu, „Duelul (3) – Întâlnirile mele cu «Don Camilo»” în Teatrul azi nr. 10-11-12, 1996, pp. 26-28
Descarcă PDFMircea Albulescu, „Duelul (2) – Întâlnirile mele cu «Don Camilo»” în Teatrul azi nr. 8-9, 1996, pp. 41-42
Descarcă PDFMircea Albulescu, „Duelul (1) – Întâlnirile mele cu «Don Camilo»” în Teatrul azi nr. 6-7, 1996, pp. 44-45
Descarcă PDF- Magdalena Boiangiu, „Mircea Albulescu «Micul felinar din colțul sprâncenelor»” în Teatrul azi nr. 2-3, 1994, pp. 3-4
- George Arion, „Mircea Albulescu «Cred în forța teatrului românesc»” în Flacăra nr. 30, iulie 1984, pp. 13; 19
- Sanda Faur, „6 interviuri” în Flacăra nr. 1 (anul XXII), ianuarie 1973, pp. 36-37
- Sanda Faur, „Actori despre rolurile lor” în Flacăra nr. 29 (anul XX), iulie 1972, p. 15
- Sanda Faur, „Adevărurile lui Mircea Albulescu” în Flacăra nr. 15 (anul XXI), aprilie 1972, pp. 24-25
- Alice Mănoiu, „Un miracol numit actorul” în Cinema nr. 6 (anul X), iunie 1972, pp. 21-23
- Eva Sîrbu, „Mircea Albulescu – Fișă aproape personală” în Cinema nr. 9 (anul IX), septembrie 1971, p. 17
- Raluca Tulbure, „Teatrul TV – între emoție și lacrimă”, Teatrul azi 10-11-12, pp. 231-233
- Andreea Nanu, „Aniversarea unei singurătăți”, Revista 22 1450 (anul XXVIII), 9 ianuarie 2018, Url: https://revista22.ro/cultura/aniversarea-unei-singurti
- Nicolae Prelipceanu, „Vizita unei doamne nu tocmai bătrâne” , Teatrul azi 1-2, pp. 140-142
- Mircea Ghițulescu, „Alexa între două versiuni” , Teatrul azi 9-10, 2010, pp. 228-229
- Constantin Paraschivescu, „Oscillante impressione”, Teatrul azi 3-4, 2009, pp. 157-158
- Irina Ionescu, „Exclusiv valoare simbolică”, Teatrul azi 3-4, 2009, p. 156
- Adrian Mihalache, „Fluierul lui Pepelea”, Teatrul azi 1-2, 2007, pp. 102-104
- Adrian Mihalache, „La New York, la New York!”, Teatrul azi 3-4, pp. 89-91
- Mircea Morariu, „De nerecunoscut”, Teatrul azi 1-2, 2006, pp. 145-146
- Constantin Paraschivescu, „Iubire simulată”, Teatrul azi 11-12, 2003, pp. 113-114
- Constantin Paraschivescu, „Dialog, situații și ceva încă”, Teatrul azi 9-10, 2003, pp. 92-94
- Adrian Mihalache, „Împăratul e gol!”, Teatrul azi 1-2, 2003, pp. 60-61
- Claudia Lipan, „Evadare tăcută”, Teatrul azi 6-7-8-9, 2002, pp. 117-118
- Constantin Paraschivescu, „Un film al sugestiilor”, Teatrul azi 11-12, pp. 90-91
- Doina Modola, „Nu e numai libertatea, e necuprinsul…”, Teatrul azi 5-6-7, 2001, pp. 73-75
- Magdalena Boiangiu, „Virtualități”, Scena 4 (anul IV), aprilie 2001, pp. 22-23
- Claudia Lipan, „Iarba verde de acasă”, Teatrul azi 12, 2000, p. 74
- Adrian Mihalache, „Iarba verde de acasă”, Scena 11 (anul III), noiembrie 2000, p. 23
- Constantin Paraschivescu, „Noi și-ai noștri. Bastonul domnului Toca”, Teatrul azi nr. 12, 1999, pp. 67-74
- Mirona Hărăbor, „Un buchet de flori pentru un spectacol”, Scena 13 (anul II), mai 1999, pp. 49-50
- Adrian Mihalache, „În numele lui Eco”, Scena 8 (anul I), decembrie 1998, pp. 24-25
- Sebastian-Vlad Popa, „Epicentrul Delavrancea”, Scena 7 (anul I), noiembrie 1998, p. 21
- Margareta Bărbuță, „Un risc asumat: «Numele trandafirului»”, Teatrul azi 7-8-9-10, 1998, pp. 66-67
- Irina Coroiu, „Jocuri de noroc și de nenoroc”, Noul cinema 5 (anul IX), mai 1998, pp. 26-27
- Florica Ichim, „Alexandru Darie și «Viforul» său”, Teatrul azi 3-4-5-6, 1998, p.82
- Magdalena Boiangiu, „«Azilul de noapte»”, Scena 1 (anul I), mai 1998, pp. 11-12
- Sebastian-Vlad Popa, „O dramă a ratării”, Teatrul azi 12, 1997, pp. 29-30
- Doina Papp, „Doar ei, actorii”, Teatrul azi 12, 1997, p. 29
- Ludmila Patlanjoglu, „Politică și delicatese”, Teatrul azi 4-5, 1997, p. 37
- Dana Duma, „«Craii de la Curtea Veche». Un film de Mircea Veroiu”, Noul cinema 3 (anul VII), martie 1996, p. 8
- Doina Papp, „Cine-l va ierta pe profesionist”, Teatrul azi 3, 1996, pp. 11-12
- Victor Parhon, „Vinovăție și ambiguitate”, Teatrul azi 2, 1995, p. 14
- Cristina Dumitrescu, „Dovleacul, caleașca și bagheta”, Teatrul azi 1, 1995, p. 9
- Valentin Silvestru, „Pescărușii tineri”, Teatrul azi 12, 1993, pp. 10-11
- Liana Cojocaru, „O demonstrație de virtuozitate! «Pescărușul»”, Flacăra 43, octombrie 1993, p. 16
- Ileana Berlogea, „Teatrul și adevărul său”, Teatrul azi 11, 1991, pp. 23-24
- Irina Coroiu, „«Rămânerea»”, Noul cinema 6 (anul XXX), iunie 1991, pp. 4; 21
- Alice Georgescu, „Victimele ambiției”,Teatrul azi 6, 1990, pp. 30-31
- Margareta Bărbuță, „Istoria din perspectiva prezentului într-un spectacol monument”, Teatrul 5 (anul XXXIV), mai 1989, pp. 11-18, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=50353-istoria-din-perspectiva-prezentului-intr-un-specatcol-monumental-mostenirea-de-titus-popovici-la-teatrul-national-din-bucuresti–teatrul–5-1989
- Ion Toboșaru, „Densitatea semnificațiilor”, Teatrul 2 (anul XXXIV), februarie 1989, p. 58 Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=50240-de-la-text-la-regie-densitatea-semnificatiilor-vassa-jeleznova-de-maxim-gorki-teatrul-national-bucuresti–teatrul–2-1989
- Margareta Bărbuță, „Claritatea viziunii”, Teatrul 2 (anul XXXIV), februarie 1989, pp. 56-58, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=50239-de-la-text-la-regie-claritatea-viziunii-vassa-jeleznova-de-maxim-gorki-teatrul-national-bucuresti–teatrul–2-1989
- Ion Zamfirescu, „Simbioza dintre text și realizarea scenică”, Teatrul 2 (anul XXXIV), februarie 1989, pp. 54-56, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=50238-de-la-text-la-regie-simbioza-dintre-text-si-realizarea-scenica-vassa-jeleznova-de-maxim-gorki-teatrul-national-bucuresti–teatrul–2-1989
- Alice Georgescu, „Un spectacol «Vessa Jeleznova»: Perspectiva psihologică”, Teatrul 2 (anul XXXIV), februarie 1989, pp. 50-53, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=50237-de-la-text-la-regie-perspectiva-psihologica-vassa-jeleznova-de-maxim-gorki-teatrul-national-bucuresti–teatrul–2-1989
- Alexandru Mironov, „Un film pentru voi: «Fiul stelelor». Producție a Studioului «Animafilm», Cutezătorii 46 (anul XXII), noiembrie 1988, p. 6
- Magda Mihăilescu, „Forța și reflexul ei…”, Cinema 6 (anul XXVI), iunie 1988, p. 24
- Alice Mănoiu, „În premieră: «Cale liberă»”, Cinema 12 (anul XXV), decembrie 1987, p. 24
- Cristina Dumitrescu, „Texte clasice”, Teatrul 4 (anul XXXII), aprilie 1987, p. 53, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=49544-cronica-teatrului-radiofonic-texte-clasice–teatrul–4-1987
- Victor Parhon, „«Jocul ielelor» de Camil Petrescu”, Teatrul 3 (anul XXXI), martie 1986, pp. 36-41, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=49097-cronica-dramatica-jocul-ielelor-de-camil-petrescu-teatrul-national-din-bucuresti–teatrul–3-1986
- Magdalena Boiangiu, „Cronica rolului secundar: Mircea Albulescu în Ciubăr-Vodă”, Teatrul 4 (anul XXX), aprilie 1985, p. 52, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=48722-cronica-rolului-secundar-mircea-albulescu-in-ciubar-voda–teatrul–4-1985
- George Arion, „Tinerețea clasicilor”, Flacăra 7 (anul XXXIV), februarie 1985, p. 9
- Cristina Dumitrescu, „«Othello» de Shakespeare”, Teatrul 1 (anul XXIX), ianuarie 1984, p. 57
- Nicu Stan, „Dificultatea de a filma obișnuitul”, Cinema 7 (anul XXI), iulie 1983, p. 9
- Eva Sîrbu, „Maestrul Mircea Albulescu și maestra Leopoldina Bălănuță, două apariții tulburătoare”, Cinema 4 (anul XX), aprilie 1982, p. 7
- Alice Mănoiu, „În premieră: «Semnul șarpelui»”, Cinema 3 (anul XX), martie 1982, p. 7
- Radu Albala, „«Ifigenia» de Mircea Eliade”, Teatrul 2 (anul XXVII), februarie 1982, pp. 40-41, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=47199-cronica-dramatica-ifigenia-de-mircea-eliade-teatrul-national-din-bucuresti–teatrul–2-1982
- Dinu Kivu și Ion Cocora „O generație de aur”, Steaua 5 (anul XXXII), mai 1981, p. 59-60
- Adina Darian, „Suportul fanteziei: rigoarea documentară”, Cinema 1 (anul XIX), ianuarie 1981, p. 14
- Alice Mănoiu, „«Ancheta»”, Cinema 11 (anul XVII), noiembrie 1980, p. 23
- Dinu Kivu, „«Cavoul de familie» de Pierre Chesnot”, Teatrul 7-8 (anul XXV), iulie-august 1980, pp. 134-135, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=46414-cronica-dramatica-cavoul-de-familie-de-pierre-chesnot-teatrul-national-din-bucuresti–teatrul–7-8-1980
- Paul Tutungiu, „«Echipa de zgomote» de Fănuș Neagu”, Teatrul 7-8 (anul XXV), iulie-august 1980, pp. 116-120, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=46402-cronica-dramatica-echipa-de-zgomote-de-fanus-neagu-teatrul-giulesti–teatrul–7-8-1980
- Constantin Radu-Maria, „Inscripție pe piatra de hotar”, Teatrul 5 (anul XXV), mai 1980, p. 61, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=46319-spectacole-de-poezie-inscriptie-pe-piatra-de-hotar-teatrul-national-din-bucuresti–teatrul–5-1980
- Călin Căliman, „Alt bal într-o altă sâmbătă seara”, Cinema 2 (anul XVIII), februarie 1980, p. 20
- Eva Sîrbu, „«Artista, dolarii și ardelenii»”, Cinema 2 (anul XVIII), februarie 1980, p. 15
- Constantin Radu-Maria, „«Ultima oră» de Mihail Sebastian”, Teatrul 12 (anul XXIV), decembrie 1979, pp. 64-65, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=45579-cronica-t-v-ultima-ora-de-mihail-sebastian–teatrul–12-1979
- Adina Darian, „«Mihail, câine de circ»”, Cinema 9 (anul XVII), septembrie 1979, p. 24
- Vicu Mîndra, „«A treia țeapă» de Marin Sorescu”, Teatrul 7-8 (anul XXIV), iulie-august 1979, pp. 118-121, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=45902-cronica-dramatica-a-treia-teapa-de-marin-sorescu-teatrul-national-din-bucuresti–teatrul–7-8-1979
- Valerian Sava, „«Cumpăna»”, Cinema 2 (anul XVIII), februarie 1979, pp. 24; 19
- Eva Sîrbu, „Un film politic realizat cu mijloacele filmului polițist”, Cinema 8 (anul XVI), august 1978, p. 24
- Alice Mănoiu, „Un bun film polițist făcut cu știința surprizelor și cu plăcerea nedisimulată a jocului”, Cinema 2 (anul XVI), februarie 1978, p. 10
- Marcel Păruș, „Neliniștea care ți-o dau pasiunea și vocația”, Cinema 2 (anul XVI), februarie 1978, p. 8
- Virgil Munteanu, „«Patima fără sfârșit» de Horia Lovinescu”, Teatrul 3 (anul XXII), martie 1977, pp. 38-39, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=44613-cronica-dramatica-patima-fara-sfirsit-de-horia-lovinescu-teatrul-nottara–teatrul–3-1977
- Alice Mănoiu, „Lungul drum al individualismului spre viața obștească”, Cinema 10 (anul XIV), octombrie 1976, p. 9
- Eva Sîrbu, „O reconstituire semnificativă a unui opere literare clasice”, Cinema 2 (anul XIV), februarie 1976, p. 7
- Mircea Alexandrescu, „Filmul unui debutant? Nu. Filmul unui cineast!”, Cinema 12 (anul XIII), decembrie 1975, p. 7
- Eva Sîrbu, „Maturitatea fertilă. Maturitatea exemplară”, Cinema 1 (anul XIII), ianuarie 1975, p. 7
- Florian Potra, „«Danton» de Camil Petrescu (premieră absolută la Teatrul Național « L. Caragiale»)”, Teatrul nr. 1 (anul XX), ianuarie 1975, pp. 20-27, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=43350-danton-de-camil-petrescu-premiera-absoluta-la-teatrul-national-i-l-caragiale–teatrul–1-1975
- Eva Sîrbu, „Un sat românesc, o familie de țărani, la răscruce de istorie”, Cinema 9 (anul XII), septembrie 1974, p. 4
- Eva Sîrbu, „Pe urmele unui caz particular, în căutarea unor adevăruri generale”, Cinema 5 (anul XII), mai 1974, p. 6
- Eva Sîrbu, „Nu filmăm să ne amuzăm!”, Cinema 4 (anul XIII), aprilie 1974, p. 8
- Mira Iosif, „«Buffalo-Bill și indienii»” de Arthur Kopit”, Teatrul 4 (anul XVIII), aprilie, 1973, pp. 52-53, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=42678-cronica-dramatica-buffalo-bill-si-indienii-de-arthur-kopit–teatrul–4-1973
- Ioana Creangă, „Lupul și… Răzbunarea”, Cinema 12 (anul X), decembrie 1972, p. 19
- I. Suchianu, „Nu există film bun care să nu spună ceva interesant despre omul nou”, Cinema nr. 12 (anul X), decembrie 1972, pp. 8-9
- Virgil Munteanu, „Teatru radiofonic”, Teatrul 8 (anul XVII), august 1972, pp. 94-95, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=42440-teatrul-radiofonic–teatrul–8-1972
- Virgil Munteanu, „Teatru radiofonic”, Teatrul 7 (anul XVII), iulie 1972, pp. 53-54, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=42413-teatrul-radiofonic–teatrul–7-1972
- Ileana Popovici, „«Simfonie pentru destinul meu» de Nelu Ionescu”, Teatrul 5 (anul XVII), mai 1972, pp. 33-34, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=42332-cronica-dramatica-simfonie-pentru-destinul-meu-de-nelu-ionescu-teatrul-mic–teatrul–5-1972
- Radu Albala, „«Mutter Courage» de Bertolt Brecht”, Teatrul 4 (anul XVII), aprilie 1972, pp. 60-63, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=42305-cronica-dramatica-mutter-courage-de-bertolt-brecht-teatrul-de-comedie–teatrul–4-1972
- Magda Mihăilescu, „«Puterea și adevărul»”, Flacăra 9 (anul XXI), februarie 1972, pp. 12-13
- Mircea Alexandrescu, „O dezbatere etică”, Cinema 2 (anul X), februarie 1972, pp. 3-5
- P., „«Danton» de Camil Petrescu”, Teatrul nr. 2 (anul XVII), februarie 1972, pp. 57-58, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=42230-cronica-dramatica-danton-de-camil-petrescu-teatrul-radiofonic–teatrul–2-1972
- Aurel Dragoș Munteanu, „Mandragora de Nicolò Machiavelli”, Teatrul 2 (XV), februarie 1970, pp. 47-49
- Florin Tornea, „«Dispariţia lui Galy Gay» («omul e om») de Bertolt Brecht la Teatrul de Comedie”, Teatrul 12 (anul XIV), decembrie 1969, pp. 140-144, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=40925-cronica-dramatica-disparitia-lui-galy-gay-omul-e-om-de-bertolt-brecht-la-teatrul-de-comedie–teatrul–12-1969
- Mira Iosif, „«Victimele datoriei» de Eugen Ionescu la Teatrul «Lucia Sturdza Bulandra»”, Teatrul 2 (anul XIV), februarie 1969, pp. 50-56, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=40958-victimile-datoriei-de-eugen-ionescu-la-teatrul-lucia-sturdza-bulandra–teatrul–2-1969
- Giovanni Calendoli, „«Troilo e Cressida»”, Il Drama 373 (anul XLIII), octombrie 1967, p. 47
- Giovanni Calendoli, „Teste d’anatra”, Il Drama 373 (anul XLIII), octombrie 1967, p. 46
- Traian Șelmaru, „«Capul de rățoi» în optica de azi, Teatrul 6 (anul XI), iunie 1966, pp. 34-37, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=40218-capul-de-ratoi-in-optica-de-azi-capul-de-ratoi-de-g-ciprian-la-teatrul-de-comedie–teatrul–6-1966
- Magdalena Bărbuță, „«Pădurea împietrită» de R. Sherwood (Premieră la Teatrul Muncitoresc C.F.R.) şi la «Clipe de viață» de W. Saroyan (Premieră la Teatrul «Lucia Sturdza Bulandra»)”, Teatrul 3 (anul X), martie 1965, pp. 16-26, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=39904-cronica-la-padurea-impietrita-de-r-sherwood-premiera-la-teatrul-muncitoresc-c-f-r-si-la-clipe-de-viata-de-w-saroyan-premiera-la-teatrul-lucia-sturdza-bulandra–teatrul–rtie-3-an-x-1965
- Mircea Alexandrescu, „«Comedia erorilor» de W. Shakespeare”, Teatrul 8 (anul VIII), august 1963, pp. 90-94, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=39582-cronica-la-comedia-erorilor-de-w-shakespeare-teatrul-lucia-sturdza-bulandra–teatrul–gust-8-an-viii-1963
- Mira Iosif, „«O singură viață» de Ionel Hristea”, Teatrul 1 (anul VIII), ianuarie 1963, pp. 81-83 , Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=39376-cronica-la-o-singura-viata-de-ionel-hristea-teatrul-lucia-sturdza-bulandra–teatrul–nuarie-1-an-viii-1963
- Popovici, „«Cred în tine» de Vadim Korostîliov”, Teatrul nr. 1 (anul VII), ianuarie, 1962, pp. 96-98
- Florin Tornea, „Prin retrospectivă, la dezbatere actuală”, Teatrul 2 (anul VI), februarie 1961, pp. 63-67, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=39065-prin-retrospectiva-la-dezbatere-actuala-teatrul-municipal-intoarcearea–teatrul–bruarie-2-an-vi-1961
- Popovici, „Un spectacol și mai ales un autor”, Teatrul nr. 9 (anul IV), septembrie 1959, pp. 40-43, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=38721-un-spectacol-si-mai-ales-un-autor–teatrul–ptembrie-9-an-iv-1959
- Emil Mandric, „Acolo unde se prăbușesc iluziile”, Teatrul 5 (anul IV), mai 1959, pp. 59-63, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=38607-acolo-unde-se-prabusesc-iluziile–teatrul–i-5-an-iv-1959
- N., „Pasiune în realizarea unei piese actuale”, Teatrul nr. 10-11 (anul III), octombrie-noiembrie 1958, pp. 126-127, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=38083-pasiune-in-realizarea-unei-piese-actuale–teatrul–tombrie-noiembrie-10-11-an-iii-1958
- Mircea Alexandrescu, „Seară shakespeareană”, Teatrul 5 (anul III), mai 1958, pp. 55-58, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=38252-seara-shakespeareana–teatrul–i-5-an-iii-1958
- Florian Potra, „Sinteza poetică a revoluției”, Teatrul 1 (anul III), ianuarie 1958, pp. 9-17, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=38014-sinteza-poetica-a-revolutiei–teatrul–nuarie-1-an-iii-1958
- Ecaterina Oproiu, „Ca să pornești o ploaie”, Teatrul 6 (anul II), martie 1957, pp. 82-84, Url: https://biblioteca-digitala.ro/?articol=37792-lauda-modestiei–teatrul–rtie-3-an-ii-1957
- Pîrvulescu, „Pe marginea unei producții a Facultății de teatru”, România literară nr. 3551 (anul XIV), martie 1965, p. 2.
Mircea Ghițulescu, „Alexa între două versiuni” în Teatrul azi nr. 9-10, 2010, pp. 228-229
Descarcă PDFIrina Ionescu, „Exclusiv valoare simbolică” în Teatrul azi nr. 3-4, 2009, p. 156
Descarcă PDFAdrian Mihalache, „Fluierul lui Pepelea” în Teatrul azi nr. 1-2, 2007, pp. 102-104
Descarcă PDFConstantin Paraschivescu, „Iubire simulată” în Teatrul azi nr. 11-12, 2003, pp. 113-114
Descarcă PDFClaudia Lipan, „Evadare tăcută” în Teatrul azi nr. 6-7-8-9, 2002, pp. 117-118
Descarcă PDFDoina Modola, „Nu e numai libertatea, e necuprinsul…” în Teatrul azi nr. 5-6-7, 2001, pp. 73-75
Descarcă PDFMagdalena Boiangiu, „Virtualități” în Scena nr. 4 (anul IV), aprilie 2001, pp. 22-23
Descarcă PDFAdrian Mihalache, „Iarba verde de acasă” în Scena nr. 11 (anul III), noiembrie 2000, p. 23
Descarcă PDFConstantin Paraschivescu, „Noi și-ai noștri. Bastonul domnului Toca” în Teatrul azi nr. 12, 1999, pp. 67-74
Descarcă PDFMirona Hărăbor, „Un buchet de flori pentru un spectacol” în Scena nr. 13 (anul II), mai 1999, pp. 49-50
Descarcă PDFMagdalena Boiangiu, „«Azilul de noapte»” în Scena nr. 1 (anul I), 1998, pp. 11-12
Descarcă PDF